Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson žestoko kritizirao Bargnanija

New York Knicksi baš i nisu ekipa koja ima pravo kritizirati ikoga, osim svojih igrača iz prošle dvije sezone. Phil Jackson, predsjednik košarkaških operacija ove momčadi, krenuo je s kanonadom kritika na račun reprezentativca Italije Andreu Bargnanija koji je igrao za ovu slavnu franšizu – s vrlo malo uspjeha.

Bargnani je bio prvi izbor 2006. i otišao je u Toronto gdje je čak i bio podnošljiv, međutim s prijelazom u Veliku Jabuku kao da je magija nestala. Bargnani je igrao izuzetno loše i davao je svoj minimum za ekipu Knicksa, šutirajući mizerno, igrajući nedopustivu obranu i ulazeći u jedan niz ozljeda koje su ga znale odvojiti od parketa na ogroman period. Za sve to je masivno preplaćen jer je za protekle dvije godine u Knicksima zaradio $23 milijuna dolara, što je oko $22 milijuna više od onoga što je realno trebao dobiti.

Zen-Master Phil je isto odlučio da da svoje mišljenje o Talijanu, koje prenosimo u cijelosti: “AB je bio i još uvijek je jedan vrlo frustrirajući igrač. Kada je bio ozljeđen nije želio da učestvuje u treninzima. Bio je čovjek koji je pretjerivao u svojim žaljenjima i to je imao nevjerojatno loš efekt na tim, i na to kako fanovi Knicksa reagiraju na njega. Kada je bio na parketu, odbijao je da trči iz obrane u napad, da se trudi za ekipu i nije bio dovoljno aktivan u branjenju pick ‘n’ rolla.”

Pogled na brojeve Bargnanija sve nam govori. Defanzivni rejting mu je sramotan, ukupno je odigrao 71 utakmicu u zadnje dvije sezone, u prvoj sezoni kao stretch četvorka šutirao je sramotnih 27.8% za tri poena i hvatao malen broj skokova, što je za njegovu poziciju vrlo bitno.

Vrijeme u jednom kraju New Yorka je gotovo, ali su se u drugom kraju vrata za Talijana otvorila. Netsi su ga uzeli i u planu im je dići njegovu karijeru i ako to ne uspiju, barem su prošli mnogo bolje od svojih omraženih susjeda – u financijskom smislu. Da li će Bargnani napokon proigrati kao kada je zaradio svoj ugovor u Torontu (prije tradea koji ga je poslao u Knickse), ostaje da se vidi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE