Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia 76ersi služebno otpustili Dannyja Grangera

Jučer su Danny Granger i Philadelphia 76ersi došli do sporazumnog raskida ugovora čime on postaje slobodan igrač te može nastupati u doigravanju za neku drugu momčad, pošto je do raskida došlo prije subote u ponoć.

Iako je upravo izgubio posao, Granger se nalazi u zavidnoj situaciji jer može birati između nekolicine timova, mahom konkurenata za naslov prvaka. Prema izvorima, Granger pregovara s pet momčadi: L.A. Clippersima, Houston Rocketsima, Miami Heatom, San Antonio Spursima i Chicago Bullsima. Očekuje se da će donijeti odluku do petka.

“Razmjena nikada nije laka, pogotovo ako provedeš cijelu karijeru igrajući za jednu ekipu”, izjavio je Granger u srijedu za NBA.com. “Ali profesionalizam, iskrenost, vrijeme i briga koju su 76ersi utrošili na moju situaciju dali su mi samopouzdanje da ćemo pronaći izlaz iz ove situacije. Želio bih zahvaliti 76ersima, generalnom menadžeru Samu Hinkieju, treneru Brettu Brownu i ostatku organizacije što su se potrudili da me upoznaju, shvate što je to što tražim i pomognu mi da nađem rješenje koje ima najviše smisla za moju budućnost; kao i za njihovu.”

Profesionalni sport nije uvijek pošten, tako je i u slučaju Dannyja Grangera. Izabran je od strane Pacersa kao 17. izbor u prvoj rundi drafta 2005. godine te je ubrzo postao lice franšize. Bio je najbolji igrač momčadi koja je godinama bila u fazi ponovnog izgrađivanja i kada su končano postali ozbiljni konkurenti za naslov, Granger se ozlijedio i prije par dana je razmijenjen. Bio je vođa ekipe u možda njihovom najtežem periodu otkad su postali član NBA lige 1967. Poslije tučnjave 2004. godine u Auburn Hillsu protiv Detroit Pistona, utakmice Pacersa su bile najneposjećenije (ili barem pri samom dnu) sve do 2012. Grangerova individualno najbolja sezona je bila 2008/09 kada je prosječno zabijao gotovo 26 koševa uz 5 skokova i 2,7 skokova te je igrao i na svojoj do sada jedinoj All-Star utakmici. Trenutno kroz karijeru prosjeći 17,6 koševa i 5,1 skokova.

Nadamo se da će Granger izabrati pravo mjesto za nastavak svoje karijere i da će mu se sve na kraju vratiti. Ukoliko postane ponovno onaj stari, nesumnjivo je da će pružiti veliku pomoć momčadi koja ga potpiše.

Latest Posts

NE PROPUSTITE