Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia 76ersi u iščekivanju Andrewa Bynuma

U prethodnoj sezoni dospjeli su Philadelphia 76ersi do polufinala Istočne konferencije i samo ih je jedna pobjeda djelila do susreta s Miamijem. Unatoč tom uspjehu, uprava je odlučila značajno izmijeniti ekipu svjesni kako je splet okolnosti, a ne njihova kvaliteta doveo do takvog rezultata. Amnestiran je ogroman ugovor Eltona Branda, najbolji strijelac Lou Williams preselio je u Atlantu, dok je Andre Iguodala razmijenjen. Pristigao je Andrew Bynuma koji je jedan od najboljih centara lige kada je zdrav, no problem je što to nije čest slučaj.

Njegovim izostankom najveći dio tereta pao je  na leđa mladog Jruea Holidaya koji predvodi ekipu u poenima i asistencijama, igra fantastičnu sezonu i pokazuje značajan napredak. Kako je ipak riječ o izrazito mladom igraču koji se privikava na novu ulogu vidljivo je po broju izgubljenih lopti, ali unatoč tom segmentu mogli bi vidjeti Holidaya među All-Star izabranicima. Odlaskom navedenih igrača više se prostora otvorilo za Evana Turnera koji polako počinje pokazivati zašto je biran kao drugi izbor drafta. Poboljšao je sve statistike u odnosu na prve dvije godine, provodi više vremena na terenu i jedan je od najbitnijih igrača mlade ekipe Sixersa.

Thaddeus Young, slično Turneru, uživa veće povjerenje trenera i najveća je prijetnja pod košem. Mobilan krilni centar, koji uz prodornost posjeduje solidan šut s distance, ali nedovoljno visine i kilograma kako bi se nosio s većinom igrača na njegovoj poziciji. Spencer Hawes i Lavoy Allen zaokružuju jezgru mladih igrača i za sada neuspješno koriste višak minuta prouzročen Bynumovom ozljedom, dok su Jason Richardson, Nick Young i Dorell Wright dovedeni kako bi donijeli ekipi šutersku dimenziju.

Povratak pravog Bynuma donio bi mnogo toga dobroga Sixersima. Prije svega ovoj mladoj ekipi potrebna je lider u napadu, a Bynum to u ekipi s Kobeom Bryantom nije mogao biti. Njegova prisutnost smanjila bi napadačku odgovornost Holidaya, udvajanja otvorila više slobodnih šuteva, a sustav igre sa sporim ritmom igre je kao stvoren za centra. Ionako dobra igra u obrani, s dominantom centrom koji bi donio blokersku prisutnost bila bi još djelotvornija, a konstantno udvajanje visokih igrača više ne bi bilo potrebno.

Iako je došlo do igračkih promjena malo toga je drugačije u odnosu na prethodnu sezonu. Čvrsta, kvalitetna obrana i malo primljenih koševa glavna su snaga sustava Douga Collinsa, dok je nedostatak napadačkih opcija i talenta glavni problem ekipe. Philadelphia se nalazi na omjeru 14 pobjeda i 17 poraza i ako ne bude pomoći zdravog Bynuma mogli bi propustiti doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE