Monday, February 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia bi mogla u lov na Hardena

Novi predsjednik košarkaških operacija u Philadelphiji je Daryl Morey, a njegov glavni zadatak bit će pokušati poboljšati roster te ekipe kako bi 76erse pogurao u borbu za naslov. Generalni osjećaj u klubu je kako Philadelphia iz sezone u sezonu postiže manje nego što može te da ne ostvaruje ogromni potencijal koji ima. Prema novijim navodima medija u SAD-u, čini se kako bi Morey mogao pokušati dovesti njemu dobro znano lice u redove Philadelphije, a riječ je o superzvijezdi Jamesu Hardenu. Ima još zainteresiranih za Hardena, ali po svemu sudeći trebalo bi nevjerojatno puno truda da Houston odluči pustiti svog najboljeg igrača, piše dalmacijaplus.hr

Interes 76ersa nije iznenađenje

- Advertisement -

Philadelphijin potencijalni interes za Jamesa Hardena ne bi trebao nikome doći kao iznenađenje poznajući povijest između njega i Moreyja, ali ono što je interesantno jest da je sam Morey bio poprilično jasan kada je rekao kako Philadelphia neće pokušati kopirati Houstonov stil igre:
“U Houstonu smo pokušavali izgraditi najbolji mogući tim od igrača koje smo imali. Ovdje imamo Doca Riversa koji će isto pokušati napraviti s talentom koji posjedujemo u Philadelphiji. Cilj nije šutirati za tri poena. Cilj je pobijediti. U napadu možete postići puno koševa na razne načine. Mislim da je najbolji način za osvojiti NBA ligu tako da prepoznate talent kakav imate i iskoristite ga na najbolji mogući način, a ne da ga pokušate prisiliti da igra određenim stilom.”

Philadelphia bi se morala odreći jedne od zvijezda

Lov na Hardena u Philadelphiji bi bio posebno zanimljiv i zbog činjenice da bi se u slučaju njegovog dovođenja morali odreći jedne od svojih zvijezda, a prvenstveno se misli na Joela Embiida i Bena Simmonsa. Iako bi Morey morao dobro razmisliti o potezima koje želi povući, Doc Rivers je više puta istaknuo kako vjeruje u spomenuti dvojac i da oni mogu pobijediti na najvišoj razini. Iako potencijal postoji, kladionice poput stavidoma.com još uvijek ne vide Philadelphiju čak niti u top 5 favorita za iduću sezonu. Morey je na Riversove izjave kratko dodao:
“Moj cilj je osvojiti prvenstvo pa ću sukladno tome učiniti sve što je potrebno kako bi to i ostvario. Rekao bih da je imati dvije super zvijezde kao Embiid i Simmons koji imaju 24 i 26 godina glavni razlog zašto je Doc Rivers pristao doći. “

Tko bi još mogao otići?

Budući da ništa nije nemoguće, potencijalna razmjena na relaciji Houston-Philadelphia ne mora nužno uključivati Embiida i/ili Simmonsa. Postoje još barem tri vrlo interesantna igrača, a riječ je o Tobiasu Harrisu, Alu Horfordu i Joshu Richardsonu kojih bi se vjerojatno bilo puno bezbolnije riješiti u Philadelphiji. 76erse je teško zamisliti kako se odriču jedne od svoje dvije superzvijezde bez da su Riversu dali barem jednu sezonu da pokuša raditi s njima. Čak i ako ne dođe do dovođenja Hardena, Philadelphia ima novi trenerski tim, ured i ogromna očekivanja. Ono što očekujemo jest da budu vrlo aktivni u pauzi prije početka iduće sezone. Možda još neka od meta i igrača koje Morey pokuša dovesti u Philadelphiju bude netko od Hardenovih suigrača iz Moreyjevog bivšeg kluba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE