Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia bi mogla u lov na Hardena

Novi predsjednik košarkaških operacija u Philadelphiji je Daryl Morey, a njegov glavni zadatak bit će pokušati poboljšati roster te ekipe kako bi 76erse pogurao u borbu za naslov. Generalni osjećaj u klubu je kako Philadelphia iz sezone u sezonu postiže manje nego što može te da ne ostvaruje ogromni potencijal koji ima. Prema novijim navodima medija u SAD-u, čini se kako bi Morey mogao pokušati dovesti njemu dobro znano lice u redove Philadelphije, a riječ je o superzvijezdi Jamesu Hardenu. Ima još zainteresiranih za Hardena, ali po svemu sudeći trebalo bi nevjerojatno puno truda da Houston odluči pustiti svog najboljeg igrača, piše dalmacijaplus.hr

Interes 76ersa nije iznenađenje

Philadelphijin potencijalni interes za Jamesa Hardena ne bi trebao nikome doći kao iznenađenje poznajući povijest između njega i Moreyja, ali ono što je interesantno jest da je sam Morey bio poprilično jasan kada je rekao kako Philadelphia neće pokušati kopirati Houstonov stil igre:
“U Houstonu smo pokušavali izgraditi najbolji mogući tim od igrača koje smo imali. Ovdje imamo Doca Riversa koji će isto pokušati napraviti s talentom koji posjedujemo u Philadelphiji. Cilj nije šutirati za tri poena. Cilj je pobijediti. U napadu možete postići puno koševa na razne načine. Mislim da je najbolji način za osvojiti NBA ligu tako da prepoznate talent kakav imate i iskoristite ga na najbolji mogući način, a ne da ga pokušate prisiliti da igra određenim stilom.”

Philadelphia bi se morala odreći jedne od zvijezda

Lov na Hardena u Philadelphiji bi bio posebno zanimljiv i zbog činjenice da bi se u slučaju njegovog dovođenja morali odreći jedne od svojih zvijezda, a prvenstveno se misli na Joela Embiida i Bena Simmonsa. Iako bi Morey morao dobro razmisliti o potezima koje želi povući, Doc Rivers je više puta istaknuo kako vjeruje u spomenuti dvojac i da oni mogu pobijediti na najvišoj razini. Iako potencijal postoji, kladionice poput stavidoma.com još uvijek ne vide Philadelphiju čak niti u top 5 favorita za iduću sezonu. Morey je na Riversove izjave kratko dodao:
“Moj cilj je osvojiti prvenstvo pa ću sukladno tome učiniti sve što je potrebno kako bi to i ostvario. Rekao bih da je imati dvije super zvijezde kao Embiid i Simmons koji imaju 24 i 26 godina glavni razlog zašto je Doc Rivers pristao doći. “

Tko bi još mogao otići?

Budući da ništa nije nemoguće, potencijalna razmjena na relaciji Houston-Philadelphia ne mora nužno uključivati Embiida i/ili Simmonsa. Postoje još barem tri vrlo interesantna igrača, a riječ je o Tobiasu Harrisu, Alu Horfordu i Joshu Richardsonu kojih bi se vjerojatno bilo puno bezbolnije riješiti u Philadelphiji. 76erse je teško zamisliti kako se odriču jedne od svoje dvije superzvijezde bez da su Riversu dali barem jednu sezonu da pokuša raditi s njima. Čak i ako ne dođe do dovođenja Hardena, Philadelphia ima novi trenerski tim, ured i ogromna očekivanja. Ono što očekujemo jest da budu vrlo aktivni u pauzi prije početka iduće sezone. Možda još neka od meta i igrača koje Morey pokuša dovesti u Philadelphiju bude netko od Hardenovih suigrača iz Moreyjevog bivšeg kluba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE