Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia i Indiana u borbi za sam vrh Istoka

Veèeras na rasporedu imamo šest susreta od kojih æe se èak pet odigrati na Istoku. Najzanimljivije bi trebalo biti u Philadelphiji gdje Sixersi doèekuju Pacerse. Bit æe to dvoboj ekipa koje primaju jako malo koševa i igraju odliènu obranu. Bullsi doèekuju stare poznanike Pistonse, a Denver ugošæuje New Orleans.

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves  01.00

Raptorsi na domaæem parketu doèekuju Wolvese nakon dva uzastopna poraza (New Jersey, Philadelphia) i to u prvoj utakmici koju æe odigrati u naredna tri dana. Trenutno su na omjeru 3-5 i izvan su zone ekipa koja vodi u playoff. U subotu su u Philadelphiji zabili rekordno niska 62 poena uz nešto manje od 32% šuta. Svi su zakazali osim Bargnanija koji je opet dostigao svoje brojke uz relativno slab šut. Dolaze im Wolvesi koji su juèer bez puno muke prošli kroz Washington dobivši Wizardse sa 21 razlike. Opet su briljirali Love (20 poena, 16 skokova) i Rubio (13 poena, 14 asistencija, 6 skokova) te Adelman može biti zadovoljan sa predstavom svojih pulena koji su na istom omjeru kao i njihov veèerašnji protivnik.

Malu prednost dajemo gostima zbog slabe forme Raptorsa. Mogao bi biti mali zbroj poena jer bi trebala biti gusta utakmica.

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers  01.00

Veèeras nas oèekuje susret dviju ekipa koje vidimo kao potencijalne ”mine” u Istoènoj konferenciji. I jedni i drugi su spremni pomrsiti raèune i ugurati se na jedno od prvih pet pozicija koje su veæ mnogi rezervirali za bogatije i jaèe ekipe. Philadelphia je pokazala u ove dvije domaæe utakmice da misli ozbiljno ostavivši svoja dva protivnika na 73 odnosno 62 poena. Igraju èvrstu obranu i nitko se neæe lijepo provesti ove sezone kod Sixersa. U zadnjoj utakmici je Collins koristio svih 12 igraèa jer je pitanje pobjednika bilo riješeno dosta rano. U goste im dolaze sjajni Pacersi koji su na 6-2 omjeru. Taj omjer je u jednu ruku dosta i èudan kad se zna da dva igraèa koja bi trebala biti prva imena ekipe igraju oèajno. Danny Granger i David West sada i službeno igraju najlošiju košarku unazad 4-5 sezona. Trenutno rezultat ne pati jer izgledaju dobro kao momèad i ima dosta igraèa koji mogu uskoèiti pa nas zanima kako æe tek Pacersi izgledati kada (i ako) dvojac proradi. Uz domaæine Sixerse i Bullse su ekipa koja prima najmanje poena u ligi tako da æe ovo sigurno biti tvrda utakmica sa malim brojem koševa. Dodajmo samo da obje ekipe imaju problema sa startnim centrima (Hawes i Hibbert) radi ozljeda no oni bi trebali biti spremni za veèerašnji ogled.

Prednost dajemo domaæinu jer Pacersi igraju sa dosta rezerve i to bi ih moglo koštati u ovakvim ogledima.

New Jersey Nets – Atlanta Hawks  01.30

Netsi su na samo dvije pobjede i èak sedam poraza i ovo im je zadnja utakmica prije nego što krenu na turneju po Zapadu gdje se neæe lijepo provesti nastave li ovako igrati. Zato je kljuèno pobijediti u ovoj utakmici i otiæi ipak u malo boljoj atmosferi na put. Mehmet Okur je propustio skoro cijela dva zadnja dvoboja jer je izašao na samom poèetku utakmice protiv Raptorsa radi ozljede leða i najvjerojatnije neæe nastupiti niti protiv Hawksa. Domaæini i ovako bez toga imaju puno problema pod koševima i jedna su od najgorih napadaèkih ekipa lige. Jako slab postotak šuta imaju i to im je najveæi problem. Deron Williams oscilira iz utakmice u utakmicu, a glavni igraè ekipe si to ne bi smio dozvoliti. U goste im dolaze Hawksi koji su pregazili Bullse u zadnjem susretu. Na 6-3 su omjeru i susreæu se s ekipom protiv kojih veæ imaju 2-0 ove sezone. Za veèeras je upitan startno nisko krilo Marvin Williams koji se ozlijedio baš na tom zadnjem susretu.

Mišljenja smo kako Hawksi ne bi trebali imati problema protiv Netsa ni u treæem ovosezonskom susretu te bi trebali doæi do sedme pobjede.

New York Knicks  –  Charlotte Bobcats  01.30

U srijedu je Charlotte slavio u Madison Square Gardenu. Bobcatsi su tada, predvoðeni Diawom i Hendersonom, odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone. Od te utakmice momèadi su krenule u potpuno suprotnim smjerovima. Nakon što su u petak Knicksi slavili u Washingtonu, isto su napravili dan kasnije u Detroitu. Fantastiènom drugom èetvrtinom, u kojoj su postigli èak 39 poena, otišli su na poluvrijeme sa +22  i rutinski održavali prednost u nastavku. Stoudemire je predvodio strijelce sa 22 poena, Mike Bibby je dodao 16, dok je Carmelo Anthony ostao na 13, èemu je doduše dodao 7 asistencija.  Bobcatsi su  u subotu gostovali kod Indiane i upisali poraz 99:77 makar su na poluvremenu vodili, no u drugom je bio vidljiv umor zbog prethodne veèeri i produžetka s Atlantom. D.J. Augustin je predvodio momèad sa 20 poena.

New York je sigurno motiviran da im uzvrate za prošlotjedni poraz i teško æe Charlotte opet do pobjede.

Chicago Bulls  –  Detroit Pistons  02.00

Ove dvije ekipe su igrale prošli tjedan u Detroitu i Bullsi su pobijedili sa 16 razlike. Odonda je Detroit nanizao još 2 poraza, dok su Bullsi nastavili niz pobjeda sve do gostovanja kod Atlante. U toj utakmici Chicago nije imao nijedno vodstvo, dok je Atlanta u jednom trenutku vodila i 29 poena razlike. Rose je odigralo lošu utakmicu u kojoj je zabio 8 poena (3/10 šut).  Danas im u goste dolazi najneefikasnija momèad lige i vjerojatno æe upisati novu pobjedu, bez obzira što Rip Hamilton i C.J.Watson neæe nastupiti. Detroit niže loše rezultate i nakon poraza Bullsa nanizali su još dva od Philadelphije i New Yorka koji su ih svaki dobili po 23 razlike.

Oèekuje se pobjeda Bullsa uz moguæi i hendikep.

Denver Nuggets  – New Orleans Hornets  03.00

Denver je imao 4 pobjede u nizu sve do gostovanja kod San Antonio Spursa gdje su izgubili 121:117. U utakmici nisu imali vodstvo dok je San Antonio vodio i po 20 razlike. Najbolji kod Nuggetsa su bili Danilo Gallinari sa 30 koševa i Ty Lawson s 20 koševa i 10 asistencija. Danas im u goste dolaze slabašni Hornetsi koji nižu poraze, trenutno su na 6 u nizu. Zadnji je došao od aktualnih prvaka Dallas Mavericksa 81:96, a najbolji strijelac je bio krilo Aminu s 15 koševa. Èini se da su Hornetsi polako nervozni zbog poraza pa su tako prošlu utakmicu zaradili i tri tehnièke greške (Jack, Kaman, Williams).

Prognoziramo visoku pobjedu Nuggetsa uz veliki zbroj koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE