Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia izborila sedmu utakmicu

Philadelphia 76-ersi uspjeli su dovesti seriju s Bostonom do odluèujuæe sedme utakmice, nakon što su sinoæ na svom terenu slavili s 82:75. Tako æe odluka o finalistu Istoène konferencije pasti u subotu u TD Gardenu.

Dodatna inspiracija domaæoj momèadi na poèetku utakmice je stigla u vidu Allena Iversona, zvijezde Philadelphije, koji je sucima uruèio loptu, te se pozdravio sa svim igraèima Sixersa. Domaæim navijaèima je pak, kao inspiracija poslužio Kevin Garnett, koji je veæ odavno poznat kao jak na rijeèima, uoèi utakmice rekao kako se navijaèi Philadelphije ne mogu niti usporediti s Bostonovim. Kako bi mu dokazali suprotno, svaki puta kada bi Garnett primio loptu, dvoranom bi odjekivale salve zvižduka.

Utakmica je otvorena dosta napeto, kako i prilièi ovako bitnoj utakmici. Boston se dosta muèio s otvaranjem utakmice, nisu mogli pogoditi šut, te iako niti domaæini nisu bili puno bolji, ipak su oni ti koji vodstvom kontroliraju prvu èetvrtinu.

Nakon što su se Sixersi uspjeli odvojiti na pet poena razlike nakon èetiri minute druge dionice, Boston podiže svoju igru u obrani, te mini serijom 8-0 stiže do svoga prvog vodstva na utakmici. Philadelphia nije uspjela postiæi koš više od pet minuta, ali niti Boston to ne uspijeva iskoristiti za znaèajnije vodstvo.

Sixersi su u drugoj èetvrtini postigli samo 11 koševa, a Boston 17, te vjerojatno i jedni i drugi nikad više ne žele imati takvu dionicu utakmice. Igra u napadu je bila “muèenje”, s teškim i isforsiranim šutevima, te izgubljenim loptama. Zanimljivo je spomenuti kako Rajon Rondo nije imao niti jednu asistenciju èetiri minute prije velikog odmora, ali je u tom periodu uspio tri puta uposliti svoje suigraèe.

U nastavku Celticsi ne uspijevaju postiæi koš iz igre pet minuta (postižu pet koševa s linije slobodnih bacanja), te Phila radi seriju 11-0, kojom stižu do pet poena prednosti. Iako se Boston i dalje poprilièno muèi sa šutom iz igre, Philadelphia se ne uspijeva odvojiti, te se u posljednju èetvrtinu utakmice ulazi s prednošæu domaæina od èetiri pogotka razlike.

Boston i u posljednjoj èetvrtini pet minuta ne uspijeva postiæi pogodak iz igre, te Sixersi dolaze do prvog dvocifrenog vodstva na utakmici, 70:59. To je vjerojatno i konaèno slomilo goste, koji su se cijelu utakmicu muèili sa šutom. Postigli su èak 26 poena manje nego u prošloj utakmici, a da nije bilo slobodnih bacanja vjerojatno bi imali i puno manje na svom kontu.

Jrue Holiday bio je najbolji strijelac pobjednièke momèadi s 20 poena i 6 asistencija. Još èetvorica igraèa je postiglo više od deset poena, Elton Brand 13 i 10 skokova, Andre Iguodala 12, Evan Turner 12 i 9 skokova, te Lou Williams 11 uz 6 asistencija.

Kod Bostona Paul Pierce je upisao 24 poena uz 10 skokova, Kevin Garnett 20 i 11 skokova, a cijeli ostatak ekipe samo 31 poen. Šutirali su samo 33% te imali 17 izgubljenih lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE