Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia izjednaèila, Lakersi bez šansi protiv Oklahome

U prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Oklahoma Cityja razbili su Lakerse 119:90, dok je Philadelphia na Istoku poravnala protiv Bostona slavivši s “pola koša”.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Russell Westbrook (27)
  • Asistencije: Rajon Rondo (13)
  • Skokovi: Andrew Bynum (14)
  • Ukradene lopte: Paul Pierce (4)
  • Blokade: Nazr Mohammed (2)

Kao dio osvete za divljaèki lakat u lice koji je Metta World Peace iz Lakersa “uvalio” Thunderovom Jamesu Hardenu u njihovom zadnjem ogledu prije doigravanja, momèad iz Oklahoma Cityja razbila je goste iz Los Angelesa u prvoj utakmici s 29 poena razlike. Na krilima svog ubitaènog tandema Russella Westbrooka i Kevina Duranta domaæi su na poluvremenu imali 15 koševa viška, da bi na otvaranju treæe èetvrtine serijom 15-2 razriješili dileme oko pobjednika prvog dvoboja serije. Westbrook je u pobjedu ugradio 27 poena, 7 skokova i 9 dodavanja, dok je Durant dodao 25 koševa uz 8 uhvaæenih lopti i 4 asista. Kao dokaz maksimalne koncentracije Thundera svjedoèe i samo 4 izgubljene lopte tijekom cijelog susreta što je najmanje u povijesti ove momèadi.

Kod Lakersa su Andrew Bynum i Kobe Bryant ubacili po 20, s tim da je Bynum imao i 14 skokova. Druga utakmica na rasporedu je u srijedu, a domaæin je još jednom Oklahoma City.

Unatoè èinjenici da je Philadelphia imala u doigravanju rekordnih 19 izgubljenih lopti, te da su Celticsi nadskakali goste 47-36, uspješnim izvoðenjem slobodnih bacanja (gaðali su 6-6) u posljednjih 40 sekundi 76-ersi su uzvratili istom mjerom Bostonu za prvi poraz u seriji, te s “pola koša” poravnali u polufinalu Istoène konferencije na 1-1. Bila je ovo prva pobjeda Philadelphie nad Bostonom u doigravanju još od 1982. godine, a serija sada seli u dom 76-ersa gdje se u srijedu igra treæa utakmica.

Jrue Holiday s 18 i Andre Igoudala s 13 koševa, 6 skokova i 7 asistencija bili su najraspoloženiji u pobjednièkom sastavu, dok je kod domaæih Kevin Garnett ubacio 15 uz 12 uhvaæenih lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE