Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia – Miami: Može li Heat napakostiti Sixersima?

Počinje playoff te sam pod dojmom da će za razliku od zadnjih nekoliko sezona ovo doigravanje biti puno zanimljivije. Ove sezone nema očitog favorita te mnoge momčadi misle da imaju ono nešto što će im omogućiti da odu do kraja. Jedna od takvih momčadi su i Šarićevi Sixersi koji ulaze u doigravanje u nevjerojatnoj formi od čak 16 pobjeda za redom.

Protivnici će im biti momčad Miami Heata koja je očekivano ušla u playoff, ali nemaju baš neka velika očekivanja jer jednostavno za razliku od ostalih momčadi fali im “star power”. Imaju oni nekoliko odličnih pojedinaca kao što su Whiteside, Wade i Dragić, ali hoće li im to biti dovoljno kako bi zaustavili nikada talentiraniju momčad Philadelphije?

Prije nego što pogledamo s kakvim snagama raspolažu ovi timovi treba se spomenuti da ove sezone utakmice ove dvije momčadi su bile uzbudljive te su većinom završavali pobjedama od nekoliko poena. Oba tima su ostvarili po dvije pobjede.

Momčad

Gledajući snage obje ekipe zasigurno prednost imaju Sixersi koji u momčadi imaju nekoliko igrača koji mogu biti velika prevaga.Philadelphia ulazi u prvu utakmicu bez prvog centra Joela Embiida te će njega najvjerojatnije mijenjati Holmes ili Amir Johnson. Playa će naravno igrati Simmons, dvojku Redick, a na krilima će igrati Šarić i Covington. Kada pogledamo tu petorku to na prvi pogled izgleda strašno. Spoj odlične obrane, šuta za tri poena i ubojitog prodora. Imaju puno oružja, a njihov jedini manjak je neiskustvo igranja ovakvih utakmica. Heat s druge strane ima solidnu momčad, ali pod dojmom sam da im fali napadačkog oružja s kojim bi mogli ugroziti najbolju obranu lige prema statistici.Uvelike će ovisiti od učinka Dragića i Hassana, a ako se jedan od te dvojice “probudi na lijevoj nozi” teško će parirati Sixersima. S druge strane kada pogledamo klupu tu su obje momčadi podjednako snažne. Sixersima će najviše doprinositi Belinelli, Ilyasova i preporođeni Fultz, a kod Miamija tu su Wade (koji će najvjerojatnije početi s klupe), Olynyk i Winslow.

Treneri

Brett Brown je ove sezone nadmašio sva očekivanja sa svojom momčadi. Treće mjesto i odlična igra podigli su samopouzdanje i navijača i igrača na maksimum, a sada ostaje za vidjeti kako će voditi svoje igrače u playoffu jer su i za njega to neke nove vode. S druge strane njegov kolega Erik Spoelstra ima ogromnog iskustva vođenja ovakvih utakmica te je to plus za njegovu momčadi. Spoelstra je veliki stručnjak te sigurno neće ući u ovu seriju s bijelom zastavom i već zasigurno ima plan ili dva kako umanjiti doprinos na terenu najboljih igrača Philadelphije.

Key matchup

Po meni će ovu seriju odlučiti klupe, a ako pričamo o individualnim igračima, onda će stvarno biti bitno koliko dobro Hassan Whiteside može zaustaviti Joela Embiida kada se oporavi od ozljede, a trebao bi igrati od druge utakmice jer bude li Heat izgubio rat ispod koša “crno im se piše”.

Philadelphia u 5

Gledajući cjelokupan dojam i momčadi koje posjeduju obje ekipe teško će Heat ozbiljnije ugroziti 76erse te očekujem kako će Phila dobiti s 4 – 1 ili s 4 – 2. Ima Miami dobre igrače, ali protiv Simmonsa, Šarića i Embiida teško će ostvariti pobjedu.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE