Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphija tricom Williamsa došla do prve pobjede

Philadelphia 76ersi uspjeli su u svojoj èetvrtoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja ostvariti i prvu pobjedu. Nakon tri poraza, konaèno su uspjeli pobijediti Miami rezultatom 86-82.

Prvu èetvrtinu sjajno su odigrali igraèi Philadelphije, jasno pokazujuæi da se neæe predati iako su gubili u seriji 3-0 i prijetilo im je ispadanje iz doigravanja. Nije bilo potrebno ni 6 minuta, a Philadelphia je veæ bila na dvoznamenkastoj prednosti, pred kraj èetvrtine ta je prednost iznosila 23-8.

No kao što se i oèekivalo, Miami je zapoèeo igrati èvršæe, posebice u obrambenom dijelu gdje su se iskazali Dwyane Wade i LeBron James te sa nekoliko njihovih brzih kontra napada Miami se do poluvremena vraæa u utakmicu te èak i preuzima vodstvo. Serijom 12-0 sredinom druge èetvrtine u potpunosti su se približili Sixersima, a košem Wadea 2 i pol minute prije kraja poluvremena preuzeli minimalno vodstvo koje su zadržali do kraja prve polovice susreta.

Tijekom treæe èetvrtine Miami ulazi u negativan ritam u kojem su promašili nekoliko šuteva i ostali bez koša cijele tri minute. To su iskoristili Sixersi i koševima Andrea Iguodale ponovno preuzeli vodstvo. Ipak, u posljednjim trenucima treæeg dijela igre James postiže koš uz prekršaj te realizira slobodno bacanje èime je Miami ušao u posljednju èetvrtinu s prednošæu od dva poena.

LeBron snažno otvara posljednju èetvrtinu i njegovim koševima Miami dolazi do prednosti od 7 poena. Ali odmah mu je odgovorio Lou Williams koji gotovo sam dovodi svoju ekipu do izjednaèenja. James i Wade ponovno postižu svoje koševe i minutu i pol prije kraja Miami ima vodstvo 82-76, ali nakon toga više nisu uspjeli pogoditi koš. Turner i Holiday prvo su umanjili vodstvo Heata, a Williams je sjajnom tricom 8 sekundi prije kraja odluèio pobjednika. Posljednji napad Miamija je bio u rukama Jamesa, no njegov prodor zaustavlja Elton Brand blokadom i Evan Turner sa linije slobodnih bacanja postavljan konaèan rezultat 86-82.

Sjajne su utakmice veèeras odigrali Lou Williams i Evan Turner. Obojica su ubacila po 17 poena, Iguodala je pridodao 16, a Brand 15 poena i 11 skokova.

Najbolji kod Miamija bio je LeBron James sa 31 poenom, 7 skokova i 6 asistencija. Dobru utakmicu pružio je i Wade sa 22 poena, 8 skokova i 5 blokada dok je Chris Bosh postigao 12 poena.

Sljedeæa utakmica igra se u Miamiju te se oèekuje da igraèi Heata završe sa serijom i proðu u drugi krug doigravanja, no zasigurno se ni igraèi Philadelphije neæe predavati i pružit æe sve od sebe kako bi pokušali iznenaditi Miami.

Latest Posts

NE PROPUSTITE