Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix doèekuje Dallas, Orlando u United Centru

Veèeras imamo samo dvije utakmice na rasporedu. U prvoj se sastaju Bullsi i Magic. Domaæini pokušavaju nastaviti niz od osam pobjeda dok se gosti dolaze iskupiti za sramotan poraz od prije dva dana. Drugi susret nam donosi dvoboj izmeðu Phoenix i Dallasa, i to posljednji, èetvrti ove sezone a domaæini æe pokušati izbjeæi metlu i pobijediti ih po prvi puta.

Chicago Bulls – Orlando Magic  02.00

U jedinoj meðusobnoj utakmici ove sezone izmeðu ove dvije ekipe koja se odigrala još tamo poèetkom sijeènja Bullsi su slavili iznenaðujuæe lako u Amway Centru 97:83 te su nakon toga izgubili i stali na šest pobjeda u nizu. Sada, dva mjeseca kasnije, imaju osam pobjeda u nizu i izgledaju kao da ne žele niti malo popustiti nogu sa gasa. Imaju najbolji omjer lige (33-8) i veèeras zapoèinju niz od šest domaæih utakmica gdje æe ugostiti par jako zanimljivih protivnika. Juèer su odradili iscrpljujuæi dvoboj kod Milwaukeea sa kojima su završili ove sezone, barem što se regularnog dijela tièe, i pomeli ih sa 4-0 u toj seriji. Derrick Rose je još jednom bio fenomenalan. Pogodio je pobjednièki šut sa zvukom sirene i tako završio susret sa 30 poena a tome je još i dodao 11 asistencija te 8 skokova. I dalje sjajno igra Joakim Noah koji je ubilježi double-double uèinak od 20 poena i 10 skokova. Jedino što im trener Thibodeau može zamjeriti su 17 izgubljenih lopti no to na kraju niti nije toliko važno kada se doðe do pobjede. Hamiltona i Watsona nije bilo juèer radi ozljeda te æe se tokom dana odluèiti o njihovom statusu za veèerašnji ogled sa Orlandom. Magic (25-15) je imao dan slobodno nakon iznenaðujuæeg poraza kod Charlotte. Sigurno nije lijepo izgubiti od uvjerljivo najgore ekipe lige i to još sa 16 poena razlike. No Bobcatsi su sveli Howarda i Andersona na svega 15 odnosno 14 poena tako da se u toj situaciji Orlando ne može izvuæi od poraza niti protiv najslabijih. Veèeras gostuju kod najbolje ekipe što se ukupno skokova tièe dok Howard drži prvo mjesto na individualnoj listi pa æe biti jako zanimljiva borba pod koševima. Rose bi opet trebao biti prevaga jer Magic nema koga stavit na njega dok od Nelsona nema neke prevelike koristi jer on igra vjerojatno najlošiju sezonu otkad je u NBA ligi.

Dajemo prednost Chicagu jer su u strašnoj formi i daju sve od sebe u svakoj utakmici. Orlando bi možda mogao iskoristiti umor domaæina koji su juèer odigrali zahtjevnu utakmicu ali je prednost na strani Bullsa prevelika da bi to bilo kljuèno.

Phoenix Suns  – Dallas Mavericks  04.30

Phoenix Sunsi (17-21) su juèer poraženi na gostovanju kod Oklahoma City Thundera sa 104:115. Igrali su odlièno tri èetvrtine, ali nisu izdržali do kraja. Naime, pri vodstvu 84:68 za Sunse èetiri minute prije kraja 3. èetvrtine, domaæini su preokrenuli u 101:93 prednost sredinom posljednje dionice. Sunsi nisu uspjeli odgovoriti strašnom naletu Oklahome  koji su ih zadržali na samo 17 % šuta u zadnjih 12 minuta. Najbolji kod Phoenixa bio je Marcin Gortat sa 28 koševa i 11 skokova, dok je Steve Nash zabio 12 koševa i podijelio 13 asistencija. Dallas Mavericksi (23-17) su u utorak na svom parketu pobijedili New York Knickse 95:85. Izgledali su odlièno kada su u treæoj èetvrtini imali +19, ali Knicksi se nisu predali. Otvorili su posljednju dionicu 15:0 te došli do vodstva 78:77, ali brzo su  odgovorili 14:0 serijom i napokon riješili pitanje pobjednika.  Dirk Nowitzki je zabio 28 koševa, od toga  11 u posljednjoj èetvrtini, dobar je bio i Rodrigue Beaubois sa 18 koševa.  Kada su zadnji puta gostovali kod Phoenixa, kuæi su se vratili sa pobjedom, no tad nije igrao Steve Nash.

Prednost dajemo aktualnim prvacima kojima odgovara igra Sunsa. Naime, dobili su ih sedam puta zaredom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE