Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix izjednaèio seriju na 2-2

Košarkaši Phoenixa ne dopuštaju da finalna serija Zapada NBA lige završi lakom pobjedom aktualnih prvaka LA Lakersa. U utorak su slavili 115-106 i izjednaèili seriju na 2-2.

Doèekali su dvije domaæe utakmice sa zaostatkom 0-2, ali su na sjajan naèin uzvratili s dvije pobjede, izjednaèili seriju na 2-2 i sada se peta utakmica (u èetvrtak), kojoj su Lakersi domaæini, èini odluèujuæom za ukupnu pobjedu.

Veliki plus Phoenixa je taj što su dvije utakmice dobili na potpuno razlièite naèine. Prvu pobjedu su im praktièki sami donijeli, genijalnim izvedbama, Amare Stoudemire i Steve Nash, a u utorak naveèer mogu zahvaliti toliko opjevanoj klupi za prièuve za slavlje 115-106.

Utakmica je, više-manje, bila izjednaèena do poèetka posljednje èetvrtine kada su oni najbolji igraèi sjedili na klupi i hvatali snagu za završnicu utakmice, koja je trebala, èinilo se tada, biti dramatièna. No, igraèi s klupe Phoenixa su u tom trenutku bljesnuli i u samo nekoliko napada uvjetovali da na semaforu prednost bude +10 za domaæina.

Trice su pogodili Frye, Dudley i Barbosa, a slovenski košarkaš Goran Dragiè je s dva ulaza nadmudrio centre Lakersa. Vratili su se potom na parket Kobe Bryant, Pau Gasol i ostali najbolji Lakersi, ali vremena za preokret nije bilo.

Ljut nakon svega najviše može biti Kobe Bryant koji je odigrao još jednu fantastiènu utakmicu u doigravanju. Ubacio je 38 poena uz sedam skokova i 10 asistencija. Iz igre je gaðao odliènih 15-22, a za tri poena 6-9, no izostala mu je jaèa potpora u napadu pogotovo Paua Gasola (15 poena i samo pet skokova), te pogotovo jaèa obrambena igra Lakersa.

Veæ spomenuta klupa Phoenixa je ukupno zabila èak 54 poena (!?), a ilustracije radi recimo da su igraèi Lakersa s klupe zabili samo 20.

Posebno treba apostrofirati šut za tri poena Phoenixove klupe: Frye (4-8), Dudley (3-6) i Barbosa (2-4).

Finale zapada:

Phoenix – LA Lakers 115-106 (2:2)
(Stoudemire 21p, 8s, Nash 15p, 4s, 8a / Bryant 38p, 7s, 10a)

Latest Posts

NE PROPUSTITE