Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix kod Atlante, sraz Portlanda i Oklahome

Nakon što su juèer sve oèi bile uperene u Super Bowl i radi toga bila odigrana samo dva NBA susreta veæ nas veèeras oèekuju nove zanimljivosti. Imamo deset susreta na rasporedu od kojih æe par biti pravih poslastica. Odmah prvi bi trebao biti takav. Sixersi ugošæuju Lakerse koji su pokazali da su i dalje ranjivi i to bi trebao biti sjajan ogled dvije jake ekipe. U isto vrijeme Clippersi nastavljaju svoj road trip ali ovaj put æe imati nešto teži zadatak od subotnje utakmice. Doèekuje ih Orlando predvoðen najboljim obrambenim igraèem lige. Malo kasnije poèinju susreti na Zapadu gdje neæe nedostajati uzbuðenja. Memphis æe na svome parketu doèekati San Antonio a Denver Hostona. I za kraj moguæe najzanimljivija utakmica veèeri, Portland pred svojom buènom publikom doèekuje omjerom najbolju ekipu lige Oklahomu City Thunder.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Lakers  01.00

Sixersi (17-7) su još jednom izbjegli dva poraza zaredom unatoè teškom rasporedu i po tko zna koji put pokazali kako su ozbiljna ekipa i kako æe biti tvrd orah svakome. Nakon raspada u èetvrtoj èetvrtini protiv Miamija i poraza uslijedilo je gostovanje kod Atlante i pobjeda od 11 poena razlike. Sjajnom drugom èetvrtinom (37-20) su otišli na solidnu prednost i oèuvali ju do kraja. Collins ponovo može raèunati na Hawesa koji je u pola sata igre pokazao koliko je bitna samo njegova pojava na parketu. Sjajan je bio i mladi Vuèeviæ koji igra puno opuštenije kada nisu sve oèi uperene samo u njegov doprinos pod košem. Zabio je 15 poena u 20 minuta provedenih u igri. Iguodala je još jednom odigrao odlièno unatoè slabom šutu. Skakao je i asistirao i bio produžena ruka svoga trenera. Veèeras im opet neæe biti lako jer im stižu Lakersi (14-10). Taman kad su svi pomislili kako su popravili igru u gostima nakon dvije uzastopne pobjede uslijedilo je novo prizemljenje i poraz od Jazzera 96:87. Bryant je unatoè 26 poena odigrao slabo jer ga ponovo nije služio šut a i nije pohvalno za igraèa njegovog kalibra i važnosti imati samo jednu asisteniciju i jedan skok u skoro 40 minuta igre. Mike Brown bi i veèeras trebao igru usmjeriti na dva velika Bynuma i Gasola pošto su oni ipak za klasu-dvije bolji od  Philadelphijinih visokih igraèa. Elton Brand æe izgleda propustiti susret zbog ozljede pa je to dodatan plus za goste.

Ovo bi trebala biti jako neizvjesna utakmica. Lakersi su papirnati favoriti no mi smo skloniji pobjedi domaæina koji sjajno igraju na svome parketu.

Washington Wizards – Toronto Raptors  01.00

Wizardsi (4-20) su se pošteno osramotili u subotu na svome parketu protiv Clippersa. U jednom trenutku su gubili s 36 poena razlike i da gosti nisu odluèili odmoriti glavne igraèe tko zna kako bi susret na kraju i završio. Ovako -26 još izgleda i solidno. Priliku za iskupiti se svojim navijaèima imaju veæ veèeras protiv ne tako jakog suparnika. Od ove èetiri utakmice u nizu koje igraju na svome parketu Raptorsi su svakako najslabiji protivnik i tu bi trebali jurišati na pobjedu. Osim Blatchea, Pittman ima sve igraèe na raspolaganju i John Wall skupa s ostatkom ekipe bi trebao imati motiva za petom pobjedom. Raptorsi (8-17) pak dolaze u goste nakon što su juèer izgubili kod Miamija iako su pružili solidan otpor. Nakon što su gubili 16 poena razlike do kraja su uspijeli to smanjiti i završiti susret sa minusom od 6 poena (95:89). Najbolji u redovima Toronta je bio DeRozan s 25 poena a slijedili su ga Kleiza i Bayless sa 17. Njih trojica drže napad u zadnje vrijeme otkad nema najboljeg strijelca i igraèa Bargnanija.

Unatoè tome što Raptorsi izgledaju puno bolje od Wizardsa prednost dajemo domaæinu koji odmorniji doèekuje utakmicu pošto su Raptorsi juèer imali zahtijevan susret kod Heata.

Orlando Magic – Los Angeles Clippers  01.00

Orlando (15-9) je definitivno izašao iz kriznog razdoblja što su potvrdili subotnjom pobjedom kod jake Indiane. Iako su igrali bez dva važna igraèa (Nelson, Davis) uspijeli su doæi do važne pobjede i upisati treæi uzastopni trijumf. Odlièan je bio Howard koji je upisao 27 poena i 8 skokova a veliku pomoæ mu je pružio i Jason Richardson (17 poena, 6 skokova, 5 asistencija) koji na žalost Van Gundyja i navijaèa Orlanda jako rijetko pruža ovakve partije. Glen Davis æe ponovo biti na raspolaganju treneru pošto je odradio suspenziju a Nelson je i dalje upitan. Veèeras æe imati pravi ispit pošto im dolazi razvikana družina iz Los Anglesa zvana Lob City. Clippersi (14-7) su prelagano krenuli u svoju turneju po Istoku pobijedivši slabašne Wizardse sa 26 poena razlike. Na samom poèetku utakmice su napravili znaèajnu prednost i sve više ju poveæavali kako je utakmica odmicala da bi ipak u zadnjoj èetvrtini malo posustali i dopustili Wizardsima da ublaže poraz. Vinny Del Negro je uspio odmoriti veæinu glavnih igraèa pošto nije bilo napetosti no svakako trebamo izdvojiti trojac koji je iskoristio sjajno svoje minute na parketu. Griffin je za 31 minutu zabio 21 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio èak 8 asistencija. Dobri su bili i Jordan (18 poena, 11 skokova) i Williams (17 poena, 8 asistencija).

Ako Orlando bude nastavio s dobrom igrom vjerujemo kako bi ovo mogao biti jako zanimljiv dvoboj. Pogotovo nas veseli borba pod koševima Howarda protiv Griffina i Jordana. Sitnu prednost ipak dajemo gostima zbog veæeg broja kvalitetnijih igraèa.

New Jersey Nets – Chicago Bulls  01.30

Netsi (8-17) imaju èetiri poraza u posljednjih pet utakmica. Jedina pobjeda koju su izborili u tom razdoblju je bila protiv Detroita na domaæem terenu ali mukotrpno. Zadnji susret su izgubili kod Knicks 99:92 gdje su pokleknuli u zadnjoj èetvrtini. Ovaj put je izostala sjajna predstava Morrowa pa su morali neki drugi uskakati no bezuspješno. Williams je bio standardno dobar s 21 poenom, 11 asistencija i 6 skokova kao i Humphries s 20 poena i 12 skokova. Farmar je sa klupe pridonio s 19 koševa ali je to bilo malo za slavlje. Jedna su od najlošijih skakaèkih ekipa lige a u goste im stiže trenutno najbolja ekipa lige u tom segmentu igre. Bullsima (20-6) se vratio Luol Deng i odmah je bilo vidljivo koliko je njegov uèinak falio. Bez ikakvih problema su dobili Milwaukee u gostima i usput još odmorili poneke igraèe. Ovo æe im biti šesta uzastopna gostujuæa utakmica a trenutno su na tri pobjede i dva poraza. Ove dvije momèadi su veæ jednom ove sezone odigrali meðusobno i pobijedio je Chicago na svome parketu 110:95. Za veèeras kod domaæina neæe igrati Okur, Brooks, Lopez i Stevenson dok æe kod gostiju izostati samo Hamilton što znaèi da æe opet biti prostora za raspucanog Korvera kojemu odgovara igrati protiv ekipa sa slabijom obranom jer tada ima puno više prostora za njegov ubitaèan šut.

Chicago bi trebao nastaviti sa svojim dobrim igrama i upisati još jednu pobjedu.

New York Knicks – Utah Jazz 01.30

Knicksi su na krilima Jeremyja Lina došli do svoje devete ovosezonske pobjede u domaæem susretu protiv Netsa. Nakon što su zakazali kljuèni igraèi (po tko zna koji put ove sezone) uskoèio je dvadesettrogodišnji Kinez kojeg su samo dva tjedna ranije uzeli iz razvojne lige. U 35 minuta na parketu je zabilježio 25 poena, 7 asistencija i 5 skokova. D’Antoni je tako produžio svoj vijek na klupi pošto su sve glasniji kritièari koji mu žele što ranije otkaz. Veèeras æe tako opet biti na velikom iskušenju jer mu dolaze nimalo ugodni Jazzeri. Utah (13-9) je dosad odigrala samo 7 gostujuæih utakmica i pritom upisala omjer 2-5. Od tih sedam nisu odigrali niti jednu utakmica sa ekipom iz Istoène konferencije pa æe im ovo biti nešto drugaèije. Watson, Bell i Harris imaju sitnih problema sa ozljedama pa æe im biti upitan veèerašnji nastup.

Dat æemo ipak malu prednost domaæinu radi domaæeg parketa, ali ne bi nas iznenadila niti pobjeda gostiju.

Atlanta Hawks  – Phoenix Suns  01.30

Drugi put ove sezone Atlanta Hawksi (16-8) imaju dva uzastopna poraza. Nakon što ih je u Atlanti svladao Memphis, u subotu je bolja od njih bila i Philadelphia 98:87. Osnovni problem Atlante je igra pod koševima, s obzirom da veæ dulje vrijeme nema prvog centra Ala Horforda, a protiv Memphisa se ozlijedio i Jason Collins. Joe Johnson sa 16 koševa bio je ispod svog prosjeka, a momèad je predvodio Jeff Teague s 21 košem i 6 asistencija. S možda nešto više problema od oèekivanog Phoenix Sunsi  (9-14) su na svom terenu dobili slabe Charlotte Bobcatse 95:89. Gosti su imali 10 koševa razlike poèetkom drugog dijela, ali Phoenix  poravnava na 72:72 prije poèetka posljednje èetvrtine, gdje kasnije odlazi na poveæu prednost koju održavaju do kraja. Povratnik Michael Redd sa 17 koševa i Marcin Gortat s 12 koševa i 12 skokova su bili najbolji u redovima domaæina.

Atlanta je favorit i trebala bi pobijediti bez veæih problema, te  izbjeæi treæi poraz u nizu.

Memphis Grizzlies  – San Antonio Spurs  02.00

Memphis Grizzliesi (12-12) su juèer poraženi na gostovanju kod Boston Celticsa 98:80. Na poluvremenu su zaostajali 8 koševa, a taj zaostatak se u drugom dijelu samo poveæavao. Memphis je previše igrao individualno, a to potvrðuje podatak da je Rajon Rondo imao asistenciju više od cijele ekipe Memphisa (13).  Rudy Gay je zabio 21 koš, dok je Marc Gasol malo razoèarao sa svojih 7 koševa (šut 3/14). Veèeras æe možda biti bez Tonyja Allena koji je propustio i juèerašnju utakmicu. San Antonio Spursi (16-9) uvjerljivo su svladali Oklahomu sa 107:96. Pobjeda ni u jednom trenutku nije bila u pitanju buduæi da su sve do kraja treæe èetvrtine poveæavali prednost od deset koševa iz prvog dijela. U posljednju su  èetvrtinu ušli s +18 i rutinski saèuvali prednost. Tony Parker bio vrlo dobar s 42 koša, a s 9 novih asistencija  je došao do brojke od 4477 asistencija u karijeri èime je prestigao Averyja Johnsona na klupskoj ljestvici svih vremena. San Antonio je veæ dva puta ove sezone dobio Memphis. U San Antoniju su slavili rezultatom 95:82, a iz Memphisa su  odnijeli pobjedu rezultatom 83:73.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, no malu prednost dajemo domaæinima jer San Antonio ove sezone u gostima ne briljira (3-8).

New Orleans Hornets  – Sacramento Kings  02.00

Derbi zaèelja. New Orleans (4-20) je trenutno na pet poraza u nizu, a zadnji je došao u gostima kod Detroit Pistonsa 87:89. Imali su svoje prilike za pobjedu no u završnici su se bolje snašli domaæi košarkaši.  Najviše se istaknuo Trevor Ariza s 26 koševa. Igrali su bez Jarretta Jacka, a Carl Landry je u toj utakmici ozljedio koljeno te neæe igrati. Sacramento Kingsi (8-15) imaju dvije pobjede zaredom i ovo im je dobra prigoda za treæu. Zadnju utakmicu su kod kuæe nakon produžetka dobili Golden State sa 114:106. Mogli su utakmicu i dobiti bez produžetaka jer su u zadnju èetvrtinu ušli sa +11, no gosti su se uspjeli vratiti. Svi igraèi poèetne petorke Sacramenta su bili dvoznamenkasti, a najbolji od njih su bili Marcus Thornton s 28 i Tyreke Evans s 26 koševa.

Gosti ipak nešto bolje igraju ovu sezonu i zato im dajemo ulogu favorita u ovoj utakmici. Pogotovo ako æe domaæini nastupiti bez dva vrlo važna igraèa, Jacka i Landrya.

Denver Nuggets  – Houston Rockets  03.00

Nakon vrlo dobrog ulaza u sezonu igraèi Denver Nuggetsa  (15-9) su malo posustali. U zadnjih 5 utakmica su upisali 4 poraza, a zadnji je došao u gostima kod Portland Trail Blazersa 97:117. U toj utakmici Denver nije imao previše šansi jer su gosti poveli na samom poèetku i do kraja nisu ispuštali prednost, naprotiv, samo su je poveæavali do najviših +27. U porazu su se najviše istaknuli Danilo Gallinari s 20 koševa, te Kosta Koufos sa 16 koševa i 12 skokova. Timofey Mozgov danas neæe biti u sastavu zbog ozljede.  Houston Rocketsi (13-11) su u prošloj utakmici gostovali u hladnom Minneapolisu, te od domaæina izgubili 91:100. Domaæini su otpoèetka kontrolirali utakmicu i Houston nije imao odgovora na njihovu igru. Luis Scola i Kyle Lowry s po 24 koša su bili najuèinkovitiji kod gostiju, a najbolji strijelac momèadi Kevin Martin je podbacio i zabio je 2 koša u šut (1-10).

Denver Nuggetsi su poveæi favoriti u ovoj utakmici i bilo bi veliko iznenaðenje da izgube i treæi puta u nizu. Houston pruža vrlo slabe partije u gostima (3-8) i teško æe do pobjede. Možemo oèekivati utakmicu sa preko 200 koševa jer obje ekipe njeguju brzu igru.

Portland Trail Blazers – Oklahoma Thunder   04.00

Portland (14-10) je kao što smo u predhodnom tekstu napisali, u prošloj utakmici kod kuæe pobjedio Denver Nuggetse sa 117:97. Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su bili nadmoæni naspram gostiju. Nakon dvije utakmice pauze u momèad se vratio Nicolas Batum i odmah bio prvi strijelac s 33 koša, a LaMarcus Aldridge je pridodao svojih 29 koševa.  Oklahoma City (18-5) nakon gostovanja kod najboljeg domaæina lige San Antonia, sada stiže u goste drugom najboljem domaæinu. Kod San Antonia se nisu dobro proveli  (poraz 96:107) s obzirom da su ih domaæini potpuno nadigrali i pitanje pobjednika je bilo rješeno prije zadnje èetvrtine u koju se ušlo sa +18 za San Antonio. Kevin Durant i Russell Westbrook nisu bili na svojoj uobièajenoj razini, te su zajedno upisali za njih samo 40 koševa. Eric Maynor je van stroja, dok je Thabo Sefolosha upitan za današnju utakmicu.

Poslastica veèeri u kojoj prednost dajemo gostima. Mišljenja smo da Oklahoma neæe izgubiti dvije zaredom. Možemo i oèekivati dobru partiju Kevina Duranta s obzirom da u zadnjoj nije briljirao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE