Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix razbio Portland, sjajni Bryant i Rose

Petak je bio bogat utakmicama u NBA ligi. Odigrano ih je èak dvanaest, a veliku i vrijednu su pobjedu slavili košarkaši Indiane koji su na gostovanju pobijedili Boston 87:74.

Prva je to pobjeda Indiane kod Bostona nakon 2007. godine, ali ne èudi s obzirom da su igraèi Bostona imali šut ispod 40 posto i za dva i za tri poena. Uz to, u prvom je poluvremenu domaæin postigao mizernih 25 poena što je bilo nenadoknadivo u nastavku. Centar gostiju Hibbert je postigao 11 poena uz 12 skokova, Granger je dodao 15, a Indiana je tako brzopotezno naplatila nedavni poraz kod Miamija od 35 poena.

Derbi veèeri se igrao u Orlandu gdje je Chicago pobijedio 97:83. Prvi je to domaæi poraz u sezoni za Orlando, ali i veæ šesta pobjeda zaredom Chicaga. Bolji start Chicago pamti u sezoni 1996/97 kada su dobili dvanaest od poèetnih trinaest utakmica. Trenutaèno su na omjeru 7-1. Do slavlja ih je, dakako, vodio Derrick Rose koji je bio sasvim blizu triple-double uèinka. Postigao je 21 poen, uz osam skokova i deset asistencija.

Jednako nadahnut je opet bio Kobe Bryant. U ogledu protiv Golden Statea, kojeg su njegovi Lakersi dobili 97:90, Bryant je postigao 39 poena uz èetiri skoka i sedam asistencija. Èak 26 od ukupno 39 poena je Bryant postigao u drugom poluvremenu.

Carmelo Anthony je praktièki sam izvukao ovaj put New York koji je pobijedio kod Washingtona 99:96. Anthony je zabio kljuènu tricu petnaest sekundi prije kraja, a ukupno je ubacio 37 poena uz sedam skokova i èetiri asistencije.

Atlanta oèigledno obožava u posljednje vrijeme igrati produžetke. Dan ranije su ih odigrali èak tri protiv Miamija i na kraju izgubili dok su 24 sata kasnije odigrali jedan i pobijedili Charlotte u gostima 102:96.

Treæa utakmica u èetiri dana je ostavila traga na Portlandu, do petka vodeæe momèadi Zapada. Potpuno istrošeno su izgledali na gostovanju kod Phoenixa, te su uvjerljivo poraženi sa 102:77.

Latest Posts

NE PROPUSTITE