Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix Sunsi i nesreća u zadnjim sekundama

Phoenix Sunsi na gostovanju kod Sacramento Kingsa, rezultat je izjednačen (83:83) dvije i pol sekunde prije kraja susreta. Svi znamo što će se dogoditi nakon toga, jedan od igrača Kingsa će pogoditi šut za pobjedu u zadnjoj sekundi, jer ipak su na drugoj strani nesretni Sunsi.

Ista stvar se dogodila i sinoć, najbolji igrač Kingsa, mladi centar DeMarcus Cousins, s poludistance je opalio, lopta je pogodila zadnji dio obruča, odbila se po obruču 4-5 puta i ušla. Klupa Sunsa u nevjerici, trener Jeff Hornacek je samo odmahnuo rukama i poslao momčad u svlačionicu. Još jedan poraz u zadnjoj sekundi, još jednom se lopta mislila hoće li ući, i ponovno je ušla.

Sunsi su ovim poraz izjednačili negativni rekord Utah Jazza (sezona 06/07) koji su u jednoj sezoni izgubili četiri utakmice sa zvukom sirene (Arenas, Marbury, Carter, Eddie Jones). Sunsi su u zadnjim sekundama izgubili pet utakmica, od toga su četiri bile sa zvukom sirene, ovaj game-winner Jeffa Greena nećemo računati jer je ipak ostalo vremena na satu.

Evo i kronološki:

8. prosinca 2014. – trica Blakea Griffina (prvi obruč, tabla, pogodak).

15. prosinca 2014. – trica Krisa Middletona (tabla, plesanje po obruču, pogodak).

23. siječnja 2015. – step-back Jamesa Hardena

8. veljače 2015. – težak šut Cousinsa (zadnji obruč, plesanje lopte po obruču, pogodak).

Mora se priznati da je ove sezone lijepo biti navijač momčadi iz Arizone, na osmom si mjestu najtežeg Zapada u povijesti lige, za vratom su ti Pelicansi i Oklahoma (napaljeni Westbrook i Durant), a ti izgubiš četiri utakmice u zadnjoj sekundi, od toga tri od kojih boli glava.

Latest Posts

NE PROPUSTITE