Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix Sunsi otkupili ugovor Bena Wallacea

Ben Wallace vjerojatno neæe nastupati za Phoenix Sunse. Momèad iz Arizone ponudila je otkup ugovora tek pridošlom Wallaceu za 10 milijuna dolara.

Prisjetimo se, snažni krilni centar Ben Wallace stigao je u grad kaktusa prije nekoliko tjedana kao dio velikog tradea u kojem je u Cleveland Cavalierse otišao Shaquille O’Neal. Njegovi novi poslodavci, pritisnuti porezom na luksuz odluèili su se na otkup njegovog 14-milijunskog ugovora  za dogovorenih 10 milijuna upravo kako bi smanjili porezna davanja. To znaèi da im je ovaj potez uštedio 8 milijuna dolara jer kad bi ga zadržali morali bi platiti dodatna 4 milijuna dolara poreza. Smatra se da bi Phoenix Sunsi u veæ spomenutoj razmjeni igraèa s Cavsima mogli uštedjeti i do 18 milijuna dolara ako otkažu suradnju takoðer nedavno pridošlom Aleksandru Pavloviæu.

34-godišnji Wallace vrlo vjerojatno æe prihvatiti ovu moguænost. U lanjskom  doigravanju zabilježio je neznatan broj nastupa i minuta za Cavse zbog raznih ozljeda te pokazao formu daleko od one iz 2006. koja mu je donjela titulu najboljeg obrambenog igraèa NBA lige.

Phoenix Sunsi odluèili su se na ovaj potez kako mi oslobodili mjesta ostalim igraèima pa su tako ovih dana potpisali novi dvogodišnji ugovor s Grantom Hillom te su svojoj momèadi prikljuèili 26-godišnjeg free agenta Channinga Fryea. Vodstvo momèadi vidi u mladom krilnom centaru Frye osobu koja bi idealno suraðivala s njihovom najveæom zvijezdom Amareom Stoudemireom pod svojim i protivnièkim koševima. Frye je takoðer potpisao dvogodišnji ugovor te se vratio u grad u kojem je zapoèeo svoju srednjoškolsku košarkašku karijeru. S njima dvojicom (Hill i Frye) na rosteru Sunsa nalazi se 13 igraèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE