Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix Sunsi “otpuštaju” Cartera, Miami dovodi Battiera

Još je tjedan dana ostalo do poèetka tradeova i dovoðenja slobodnih igraèa u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), a to znaèi da su glasine o tome tko bi mogao u koji klub i sve glasnije.

Možda i najzvuènije nagaðanje u ovom trenutku je da bi Phoenix Sunsi mogli uruèiti “otkaz” nekad jednom od najboljih igraèa lige, Vinceu Carteru. Razlog je vrlo jednostavan – ušteda novca i otvaranje moguænosti dovoðenja novog igraèa. Naime, Carter u Sunsima igra možda i najlošiju košarku svoje karijere. U prošloj je sezoni ubacivao svega 13,5 poena po utakmici što je najniži prosjek otkako je 1998. godine debitirao u NBA ligi. Ako se Sunsi odluèe na taj potez, to æe ih koštati èetri milijuna dolara, ali æe zato uštedjeti 14 s obzirom da Carterova sezona u Arizoni košta klub 18 milijuna.

Prošlogodišnji finalist lige, Miami Heat, izgleda kao najozbiljnija opcija za Shanea Battiera koji, baš kao i Lebron James, i dalje traži svoj prvi prsten prvaka. Battier je dvije godine zaredom bio proglašavan u drugu najbolju obrambenu petroku lige. Do prije neki dan èinilo se da æe Oklahoma Thunder krenuti u ozbiljnu potjeru za njim, ali izgleda da od toga neæe biti ništa i da æe 33-godišnji Battier svoju karijeru nastaviti na Floridi.

Spomenimo još da je dojuèerašnji èlan turskog Bešiktaša, Deron Williams, odluèio ne potpisati novi ugovor s New Jersey Netsima. Razlog je novi kolektivni ugovor koji su postigli vlasnici klubova i Sindikat igraèa. Williams æe odraditi svoj ugovor do kraja ove sezone nakon koje æe odluèiti dalje o svojoj buduænosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE