Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix Sunsi otpustili GM-a Lancea Blanksa

Na krilima druge najgore sezone u povijesti franšize (omjer 25-57), Phoenix Sunsi su otpustili generalnog menadžera Lancea Blanksa koji je tu dužnost obavljao od kolovoza 2010. godine. Blanks, inače bivši NBA igrač koji je igrao samo tri sezone, imao je ugovor još točno godinu dana.

Ovaj potez sigurno nije iznenađenje jer Blanks nije napravio dobar posao u Sunsima. Za vrijeme njegovog boravka u Arizoni Sunsi su razmijenili Gorana Dragića i izbor prve runde u Houston, a zauzvrat su dobili Aarona Brooksa. Međutim, već kod idućeg prijelaznog roka Dragić je vraćen te mu je ponuđen ugovor od 30 milijuna dolara za četiri sezone. Još jedan veliki minus je potpisivanje problematičnog Michaela Beasleya za 18 milijuna dolara (tri sezone) kojem je Banks navodno rekao da je glavni igrač kluba, a takav pristup je poremetio stanje u svlačionici jer realno gledajući Beasley nije zaslužio takav tretman.

Navodno je i otkaz trenera Alvina Gentryja u siječnju ove godine poremetio stvari u klubu, da bi dovođenje zamjene Lindseya Huntera samo pogoršalo stanje.

“Lance je bio odličan kolega i vjerni prijatelj. Osobno mu zahvaljujem na njegovom radu u klubu, a mi ćemo nastaviti raditi na ljeto i pronaći ćemo njegovu zamjenu”, rekao je predsjednik košarkaških operacija Lon Babby.

Ipak, Blanks nije potpuni krivac za očajno stanje u klubu jer su za vrijeme njegovog rada Phoenix napustili Steve Nash i Amare Stoudemire, dva igrača koja su nosila klub dugo godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE