Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Phoenix Sunsi u potrazi za trenerom

Phoenix Sunsi ovo ljeto će imati proširenu listu kandidata za mjesto glavnog trenera. Iz dana u dana nova imena se pojavljuju. Prvo ime koje se pojavilo kao kandidat je trener Villanove Jay Wright, ali ovo će biti jako duga lista.

Novinar ESPN-a Marc Stein nabrojao je nekoliko imena koja se spominju na toj listi.

Trenerski izvori su rekli za ESPN kako pomoćni trener Warriorsa Luke Walton, bivši trener Sunsa Mike D’Antoni (koji trenutno radi kao pomoćnik glavnom treneru 76ersa) i bivša zvijezda Sunsa Dan Majerle, kao imena koja će vjerojatno završiti na toj listi kandidata.

Ime Lukea Waltona naći će se na svakoj listi gdje se traži glavni trener. Sviđa mu se u Warriorsima i može biti izbirljiv što se tiče njegovih izbora. Što znači da vjerojatno neće izabrati Phoenix. Ono što brine Golden State je to da bi on možda mogao izabrati Lakerse koji ga možda mogu privući.

Mike D’Antoni je zanimljivo ime, malo očijukanja s uspjehom iz prošlosti u Phoenixu. Dolazak D’Antonia u Sunse značilo bi upozorenje i promjenu, momčad bi morala biti prilagođena njegovom načinu igre. Što znači  mijenjanje igrača u Phoenixu. Dolazak Mikea znači prilagođavanje na njegov stil, što nije toliko loše ali s njim sve se mijenja.

Majerle je popularan u Sunsima zbog igračke prošlosti, a bio je i tamo asistent od 2008. do 2013.

Ali od svih ovih kandidata najveću šansu ima Earl Watson. Privremeni trener, kojeg igrači žele a ima i dobre odnose s generalnim menadžerom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE