Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pierce: Celticsi imaju franšiznog igrača

Nedjelja veče u NBA ligi ponudila je košarkaškom svijetu scene za sva vremena. U Bostonskom TD Gardenu gostovala je momčad LA Clippersa što je značilo da će legendarni Celtic Paul Pierce posljednji put nastupati na Bostonskom parketu gdje je navijačima Zelenih donio mnogo veselja.

Tijekom nedjelja Pierce je razgovarao s novinarima iz Bostona osvrnuvši se na Isaiaha Thomasa koji posljednjih sezona nosi momčad Celticsa na svojim leđima:

„Rekao sam mu da sam veoma ponosan na Isaiaha zbog svih stvari koje čini za ovu organizaciju. Boston je grad koji će stati tik uz vas dokle god se vi trudili i branili njihove boje. Ne postoji grad u NBA ligi poput Bostona i njegovih navijača. O tome sam najviše pričao s Thomasom. Moram priznati da on uživa ovdje u svakom trenutku.“

Tijekom bogate povijesti Celticsa redalo se dosta legendi koje su predvodile Bostonsku momčad i nosile teret ekipe. Većina njih danas su Hall of Fame igrači čije se ime u Bostonu spominje u pozitivnom kontekstu. Jedan od tih ljudi postaje, kako Istina kaže i sam Thomas:

„Polako ali sigurno Thomas preuzima liderstvo u Bostonu zahvaljujući svojim partijama. Prošao je težak put dok nije uhvatio svoju pravu formu, promijenio je nekoliko NBA momčadi gdje se dosta mučio i sada igra u životnoj formi. To je ono što navijači Bostona znaju prepoznati i doista cijeniti. U ligu je ušao na jako mala vrata, a sada je sposoban povesti franšizu do velikih uspjeha.“

Na pomenutom meču Thomas je ubacio 28 poena uz 8 asistencija u pobjedi 107-102 dok je prije samog susreta vrijeme proveo s legendom Celticsa. Podsjećamo da je Thomas izabran kao posljednjih izbor drafta i s obzirom na njegovu visinu od 175 cm nije davao optimizam mnogim NBA analitičarima. Danas je predvodnik u Bostonu što Pierce jako cijeni dok ga i legendarni Allen Iverson usporedio sa samim sobom rekavši kako su istog kroja i kako je pokazao svijetu da veličina nije bitna.

Thomas je ove sezone zaradio All-Star nastup što mu je drugi u dvije godine dok se nalazi na prosjeku od 29,9 poena, 6,4 asistencije i 38% šuta za tri poena u 47 nastupa ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE