Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pierce: Definitivno ću se vratiti u Boston

Legenda Boston Celticsa i aktualni košarkaš Washington Wizardsa, Paul Pierce, progovorio je prije sinoćnje utakmice protiv Toronta o svojim iskustvima iz prošle sezone kada je bio član Brooklyn Netsa te je izrazio želju za povratkom u “staro jato”.

37-godišnji Pierce, koji je prvih 15 sezona proveo u zelenom dresu Bostona, odlučio je pred kraj karijere okušati sreću izvan Bostona, tako da je prošle sezone igrao za Brooklyn Netse, a ove je igrač Washington Wizardsa. O prošloj sezoni i napuštanju Bostona izjavio je:

“Prošla sezona je bila vrlo teška i emotivna. Često sam pomislio kako nisam trebao napuštati Boston. Ali i Celticsi su prolazili kroz probleme kao i mi u Brooklynu. Vremena se mijenjaju, tako da sam i ja morao promijeniti sredinu. Napuštanje Bostona i prilagodba na novu ekipu mi je bila puno teža nego što sam mislio da će biti. Mislio sam da će me proći nakon nekoliko tjedana, ali emocije su se vratile kada smo gostovali u Bostonu. Bilo je jako teško igrati u toj dvorani (TD Garden, op.a.). Često sam pomislio da sam ih prebolio, ali emocije su se uvijek vraćale.”

Tijekom ljeta Pierce je bio slobodan igrač te je imao primamljivu ponudu od Los Angeles Clippersa, gdje bi se pridružio treneru Docu Riversu s kojim je osvojio jedini naslov u karijeri, 2008. godine, kada je bio i MVP finala, ali ipak je odlučio na odlazak u Washington.

“Dugo sam razmišljao o odlasku u Los Angeles. Žena mi je htjela preseliti se ondje i upisati djecu u školu. Sigurno bi mi bilo lakše igrati za Doca. Ali ja sam čekao da čujem što Brooklyn želi napraviti, no predugo sam čekao i prošla je prilika odlaska u L.A. A kada su mi Netsi rekli da me više ne žele u svojim redovima, to me uzrujalo.”

Pierce je potpisao dvogodišnji ugovor s Wizardsima, ali ima opciju raskinuti ugovor već nakon ove sezone ako to poželi. Vjerojatno nikoga ne bi iznenadilo da to i učini te se vrati u Boston, što mu je velika želja:

“Definitivno ću se vratiti u Boston. Možda kao igrač, možda kao trener, možda u upravi ekipe. Pratim sve što se ondje događa.”

Wizardsi su solidno započeli ovu NBA sezonu te su na omjeru 4-2, a Pierce prosječno postiže 11,8 poena i 5 skokova po utakmici za 28 minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE