Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pierce: ” Jednom kada osjetiš uspjeh, želiš ga još više “

Donosimo vam intervju s nedavnim posjetiteljem Bijele kuæe i predsjednika SAD-a. Paul Pierce u ovom razgovoru otkriva svoje ambicije za sljedeæu sezonu.

Je si li ikada prije posjetio Bijelu kuæu?
Jesam jednom kada sam bio na koledžu, moja momèada Kansasa je išla u posjet.

Èemu si se najviše radovao prije odlaska u Washington D.C.?
Pa veselio sam se cijelom doživljaju i novom iskustvu. Ovdje je tradicija da pobjednièka momèad ide tamo i upozna predsjednika SAD-a, a ja nisam nikada upoznao predsjednika.

Sada kada si osvojio prsten u NBA-u, je li se tvoje predsezonsko pripremanje promjenilo?
Postalo je mnogo teže. Kada osvojite prvenstvo, odlièan je osjeæaj i ne želite da taj osjeæaj proðe. Tako da me to samo još više motiviralo da pokušam opet ponoviti prošlu godinu i da radim dvostruko više.

Koliko je velik gubitak Jamesa Poseya?
Posey je definitvno bio veliki dio onoga što smo prošle godine uèinili da doðemo do naslova, deèko koji ima mnogo iskustva, koji je raznovrtsan i može igrati tri pozicije. Ali mislim kako imamo igraèe koji su spremni napraviti korak dalje, poput Tony Allena, Leona Powesa ili Big Baby Davisa.

Kakav æe utjecaj imati dolazak Eltona Branda u Sixerse za Atlantic Diviziju?
To samo pokazuje kako je naša divizija sve bolja i bolja. Ne samo zbog odlaska Branda, nego i prelaska Jermaine O’Neila u Toronto. Tako da je divizija teža nego prošle sezone. Elton Brand je dijeliæ koji je njima falio da budu da ekipa o o kojoj svi prièaju. Mislim da æe sada naša divizija biti jedna od najaèih u košarci opæenito.

S kojima od bivših velikana Celticsa si blizak?
S Bill Russellom, Jo Jo Whiteom, Cedricom Maxwellom. Najbliži sam s njima.

Kako se promjenila povezanost u klubu nakon osvajanja titule?
Osjeæam se kao da sada tamo i spadam. Osjeæaš se prihvaæeno, jer vidiš te razne igraèe koji povremeno stave svoje prstenje na ruke i ti poželiš imati jednog i biti dio povijesti. Sada kada sam došao do toga, odlièno je iæi uokolo i davati ruku tim igraèima.

Posljednja momèad koja je ponovila osvajanje prvenstva su bili LA Lakersi 2002. Mogu li Celticsi to napraviti ove sezone?

Definitivno. To nam je glavni cilj i motivacija za trening kamp i pripreme. Celticsi ne slave ništa osim prvenstva. Deèki su definitivno motivirani, a i mlaði deèki su isto “gladni” za time da izaðu na parket i ponove prošlu godinu. Jednom kada osjetiš uspjeh, želiš ga još više.

Koji æe biti najveæi izazov kod ponavljanja prošlosezonskog podhvata?
Morate svi biti zdravi, kao prvo. Èak i za osvajanje jedne titule morate biti potpuno zdravi. Svi ovi momci moraju biti motivirani da opet pokušaju, ali isto tako imamo mlade deèke koji nisu prošle godine dobili šansu i koji æe ove godine biti jako “nabrijani” da pokažu što znaju i mogu. Ali mislim da s time neæemo imati problema, uz mene, Kevina i Raya, jer svih držimo motiviranima na terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE