Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pierce: Odluka o odlasku bila je zajednička

Jedan od najboljih igrača koji su igrali za Boston Celticse, Paul Pierce, nedavno je obavio intervju s američkim magazinom SLAM. Pričao im je o tome što on i Kevin Garnett donose franšizi Netsa, kako će se uklopiti s Deronom Williamsom, ali, između ostalog, i o odlasku njega, Garnetta i Doca Riversa iz Bostona.

Naravno, jedina osoba kojoj je trebao stati u obranu bio je Doc. Kako prenosi NetsDaily, Pierce tvrdi da je odluka o odlasku iz kluba koji mu je donio naslov bila zajednička između spomenute trojice:

“Znam cijelu priču što se zapravo događalo cijelo vrijeme. Puno stvari su napuhali mediji, ali Doc je oduvijek govorio kako ne želi biti dio rebuilding procesa. To sam i ja govorio nekoliko prethodnih godina. Nakon što je sezona završila, vlasnici su odlučili da žele otići u tom smjeru. Zbog toga je ispalo kao da Doc odustaje od momčadi, ali nije bilo tako. Odluku smo donijeli zajedno – sve je bilo zajedničko na kraju, i naša razmjena i Docov odlazak. Ja nisam želio biti dio rebuilding momčadi, a nisu to željeli ni Kevin ni Doc. Napravili smo jako puno za franšizu i zato su odlučili izaći nam u susret: Doc je otišao u L.A., a Kevin i ja smo u Brooklynu dobili priliku još jednom osvojiti naslov. Tako je otprilike bilo, ništa više, ništa manje.”

Istina je da je Pierce još prije rekao da ne želi bio dio rebuildinga, ali da je isto prije mislio i Rivers, tomu baš i nije tako. Naime, kada je 2011. produžio ugovor s Bostonom na pet godina, rekao je da je voljan nakon nekog vremena krenuti s ekipom ispočetka. Izgleda da ga tada nisu mogli uzeti za riječ.

No opet, što je bilo – prošlo je. Boston je ipak uspio profitirati iz cijele situacije. Dobili su velik broj pickova, ali i novog mladog trenera koji bi možda opet mogao kroz nekoliko godina vratiti Celticse u sam vrh natjecanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE