Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pierce prestigao Birda, rekord Ellisa nedovoljan za pobjedu

U košarkaškoj NBA ligi je u utorak naveèer odigrano šest utakmica bez veæih iznenaðenja. Veliki favoriti poput Miamija, Bostona i Oklahoma Cityja su slavili.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Monta Ellis (48)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: Michael Beasley (14)
  • Ukradene lopte: Ricky Rubio (5)
  • Blokade: Roy Hibbert (4)

Boston je na domaæem parketu svladao Charlotte 94:84 za petu pobjedu zaredom, odnosno, devetu u posljednjih deset utakmica. Posebnu je zadovoljštinu, pak, na tom ogledu mogao osjetiti voða sadašnjih Celticsa Paul Pierce koji je utakmicu završio s 15 poena, osam skokova i devet asistencija. Naime, nakon utorka je Pierce drugi najbolji strijelac Celticsa svih vremena. Prestigao je Pierce u utorak Larryja Birda (21.791 poena), te trenutaèno ima 21.797. Ispred njega sada je samo John Havlicek s a 26.395 poena u zelenom dresu.

Miami je slavio protiv Clevelanda 107:91. Vrlo sliène brojke su na kraju upisale dvije najveæe zvijezde kluba s Floride: Dwyane Wade je ubacio 26 poena, uz èetiri skoka i šest asistencija, a LeBron James 24 poena, uz pet skokova i šest asistencija.

Oklahoma City je u Oaklandu kod Golden Statea odigrala ludu utakmicu koja je završila pobjedom gostiju 119:116. Iako su Durant i društvo samo 24 sata ranije igrali takoðer iscrpljujuæu utakmicu kod Portlanda (dobili u produžetku) skupili su snage i ovaj put za trijumf koji ih ostavlja na prvom mjestu ukupne ljestvice NBA lige zajedno s Chicagom. Kevin Durant je ubacio 33 poena uz 10 skokova i sedam asistencija, dok je Russell Westbrook postigao 31 uz sedam asistencija.

Možda i utakmice života Monte Ellisa i Davida Leeja nisu bili dovoljne za pobjedu domaæe momèadi. Prvi je ubacio 48 poena (rekord karijere) uz sedam skokova, a potonji je upisao triple-double uèinak sa 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Dannyja Grangera se nije moglo vidjeti do zadnje èetvrtine, no tada je ubacio 14 od ukupno 16 svojih poena, èime je bio kljuèan èovjek u pobjedi Indiane protiv Utaha 104-99. Ukupno gledano je prvi igraè Indiane bio Darren Collison sa 25 poena, èetiri skoka i pet asistencija.

Treba spomenuti i pobjedu Minnesote nad Sacramentom 86:84 koju su ostvarili bez svog najboljeg igraèa, Kevina Lovea, koji odraðuje suspenziju zbog “gaženja” Luisa Scole. U njegovom odsustvu najbolje je reagirao Nikola Pekoviæ koji je upisao 23 poena i 10 skokova, a ponovno je ekipu vodio Ricky Rubio sa 6 poena, 14 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti. Na kraju su Kingsi mogli i slaviti, ali Donte Greene je promašio tricu sa zvukom sirene za pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE