Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pierce zabrinut za ravnotežu lige

Paul Pierce, zvijezda Boston Celticsa, izrazio je svoju zabrinutost za natjecateljsku ravnotežu NBA lige uoèi potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

“Mislim da æe ovo biti zaista drugaèija godina,” izjavio je Pierce za Boston Herald. “Oèito je da postoje momèadi koje su na vrhu, i one u sredini. Razlika je ove godine što su se momèadi na vrhu poboljšale, a one na dnu nisu. Mislim da æe to biti problem, pogotovo zbog novog kolektivnog ugovora. Morati æe pronaæi naèin da uravnoteže ovu ligu, posebno momèadi sa slabim tržištem koje ne mogu potpisati neke od boljih slobodnih igraèa.”

Kolektivni ugovor NBA lige istièe nakon ove sezone, a momèadi se veæ spremaju za dugo išèekivani period potpisivanja slobodnih igraèa 2010. godine.

“Mnogo se toga promijenilo,” kaže Pierce. “Postoji ekonomski faktor, faktor promjene pravila, igraèi odlaze na razlièita mjesta, igraèi ne dobivaju garantirane ugovore, sve se mijenja vremenom. Postoje igraèi za koje misliš da bi trebali imati garantiran ugovor u nekoj momèadi, ali momèadi sada imaju po 13 igraèa, èuvaju novac za slobodne igraèe. Sve se to mijenja vremenom.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE