Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pippen i Malone novi stanovnici Kuæe slavnih

Košarkaška Kuæa slavnih u Springfieldu ponovno je dobila nadogradnju, odnosno, nove stanovnike koji æe odsad pa nadalje biti “besmrtni” u njoj.

Olimpijska reprezentacija SAD-a iz Barcelone 1992. godine dobila je status novog èlana Kuæe slavnih. Prvi i jedini pravi Dream Team, te gotovo sigurno najbolja momèad koja se ikada okupila u povijesti ovog sporta tog je ljeta osvojila zlatnu medalju u Barceloni, a posljednja prepreka koju su imali bili su sjajni hrvatski košarkaši.

Hrvatsku je predvodio preminuli Dražen Petroviæ, no sastav je bio popunjen još brojnim velemajstorima ove igre (Toni Kukoè, Dino Raða, Arijan Komazec, Stojko Vrankoviæ, Danko Cvjetièanin i ostali).

Dvojac tog Dream Teama je u petak osjetio i pojedinaènu veliku nagradu, krunu svojih uspješnih karijera. U Kuæu slavnih su ušli Scottie Pippen, legendarni košarkaš Chicago Bullsa, te Karl Malone, nekadašnja zvijezda Utah Jazza.

Svakog novog èlana Kuæe uvodi jedan od njenih stanovnika. Kako u Pippenovom sluèaju i dolikuje, tu mu je èast ukazao najbolji svih vremena i njegov dugogodišnji suigraè, Michael Jordan.

Michael Jordan je svojom košarkom dotaknuo milijune i milijune ljudi, no možete misliti kakve je osjeæaje ostavio na meni“, rekao je Pippen koji je jedini uz Jordana osvojio svih šest NBA naslova Bullsa tijekom devedesetih godina.

Nažalost, takvo što nije mogao osjetiti Karl Malone koji je sa Johnom Stocktonom èinio takoðer velièanstveni duet NBA lige. Oni su u Salt Lake Cityju ostali bez prstena, ali Malone nije ostao bez ulaska u Kuæu slavnih. Tamo ga je uveo Willis Reed.

Tu sam zbog svoje majke, ona ja zaslužna za najviše toga. Hvala i svim ljudima u Utah Jazzu, trenuci s njima su bili nešto posebno“, kroz suze je govorio s pozornice Karl Malone.

Osim njih u Kuæu slavnih su još primljeni košarkašica Cynthia Cooper, trener Bob Hurley i vlasnik LA Lakersa Jerry Buss.

Latest Posts

NE PROPUSTITE