Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pippen: ‘Nije prikazana realna slika. Jordan je u dokumentarcu htio sebe glorificirati’

Scottie Pippen je u razgovoru za The Guardian progovorio o rasnoj nejednakosti u američkim sportovima te se pritom dotaknuo čuvenog dokumentarca The Last Dance.

Legendarni Pip kaže da u dokumentarnom filmu nije prikazano stvarno stanje. Slika je u dosta slučajeva izvučena iz konteksta, a prema njemu je sve imalo jednu stvar za cilj :

Puno puna je stanje bilo drugačije, ali The Last Dance je imao za cilj glorificirati Michaela Jordana. Premda je pokazano njegovo drugo lice, opet se nije dovoljno govorilo o nekim temama iz jedne od najboljih era košarke i razdoblja s najboljim igračima. ‘

Nije na pravi način prikazana činjenica o postignućima, usudit ću se reći, najbolje momčadi ikada.’ – kazao je Pippen.

bulls1996roster-1-rodmann-pippen-kukoc-jordan

Pippen je pritom rekao kako je u produkciji sudjelovala tvrtka Jump23 koja je u Jordanovom vlasništvu te se dotaknuo pitanja rasne nejednakosti :

‘Nažalost u svim američkim sportovima imate samo jednog tamnoputog vlasnika, a to je Michael. Slično je na trenerskom planu gdje je mnogo primjera nejednakosti. Mislim da komesar nije dovoljno učinio po tom pitanuu da se tamnoputim investitorima omogući ulazak u sport. ‘

Latest Posts

NE PROPUSTITE