Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pippen: Rodman zaslužuje izbor u Kuæu slavnih

Odnedavno novi èlan košarkaške Kuæe slavnih u Springfieldu, Scottie Pippen (45), izjavio je kako vjeruje da isto priznanje za svoje igre i rezultate tijekom karijere zaslužuje njegov nekadašnji suigraè iz Chicago Bullsa Dennis Rodman (49).

“Svi smo gledali Dennisa kroz njegovu karijeru i znamo koliko je bio dobar kao košarkaš. Mislim da smo svi ostali pomalo zateèeni njegovim budalaštinama i stvarima koje je radio izvan terena i to je na neki naèin odvratilo pozornost od onoga što je radio na košarkaškim parketima. Ali on zasigurno zaslužuje Kuæu slavnih” komentirao je Pippen, koji je sveèano primljen u izabrano društvo u kolovozu 2010. godine.

“Želio bih pozvati sve one koji su glasali za mene, da vide istu stvar koju sam i ja vidio u svom protivniku i suigraèu. On je bio igraè koji je imao visok kvocijent inteligencije, koji je igrao na vrlo visokoj razini i koji se na kraju pokazao kao jedan od najboljih koji je ikad igrao ovu igru” dodao je Pippen o Rodmanu koji se ove godine našao na popisu nominiranih za prestižno priznanje.

Rodman u svojoj NBA karijeri ima osvojenih pet naslova prvaka (dva s Detroitom, te tri s Chicagom), a dva je puta (1990. i 1992.) izabran i za All-Stars utakmicu. Posebno je bio poznat po svom skakaèkom umijeæu, buduæi je rekordnih sedam uzastopnih godina predvodio ligu u toj statistièkoj rubrici (1992.-1998.), ali i sjajno odraðivanim obrambenim zadacima, pa je tako sedam puta u karijeri izabran u prvu obrambenu petorku lige, a dva je puta bio najbolji obrambeni igraè NBA lige (1990. i 1991. godine).

Latest Posts

NE PROPUSTITE