Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pismo Stevea Nasha navijačima

Steve Nash se nakon razočaravajućeg kraja svoje vjerojatno posljednje sezone obratio svim svojim fanovima i navijačima Lakersa putem posta na svom Facebook profilu koji prenosimo u cijelosti.

„Moja leđa imaju previše kilometraže. Tri izbočena leđna diska ( u jednom je prisutno i napuknuće), suženje živčanog korijena i spondilolisteza. Patim i od išijasa i često poslije utakmica ne mogu sjediti u autu prilikom vožnje doma što je učinilo mnoge takve vožnje vrlo zanimljivima. Također, tijekom mnogih noći se budim zbog grčeva u oba lista, što je rezultat problema s tim istim prokletim živčanim korijenjem. Lista se i dalje, gotovo komično, nastavlja. A tako ti i treba kada si odigrao više od 1300 utakmica u NBA ligi. Nikako vam ovo ne govorim zbog suosjećanja ili pridobivanja simpatija, posebno jer te tegobe smatram nekakvim ordenima časti, već kako bih vam možda pojasnio neke stvari koje niste razumjeli.

Uvijek sam bio jedan od igrača koji je vrlo naporno radio na svojoj igri. Prošle dvije godine sam radio kao pas, ne samo kako bih prevladao sve ove smetnje i prepreke, već i kako bih pronašao formu koja bi mogla inspirirati fanove u Los Angelesu tijekom posljednjeg poglavlja moje karijere. Očito je taj napor završio katastrofom na svim frontovima, ali nikada nisam teže radio, više žrtvovao ili se suočio s takvim teškim mentalnim i emocionalnim izazovom.

Razumijem zašto su navijači razočarani. Nisam uspio odigrati puno utakmica, a i većina koje sam odigrao nisu bile na onoj razini na kojoj su se oni nadali da će biti. To je nažalost dio profesionalnog sporta koji se događa svake godine u svakoj momčadi. Ne mogu vam opisati koliko bih volio da se sve odvilo drugačije. Želim igrati više od ičeg na svijetu. Izgubio sam nebrojeno sati sna zbog tog razočaranja.

Kompetitivnost, profesionalizam, naivnost i nada da će se jednog trenutka sve promijeniti su me poticali da se nastavim boriti. Kao što mi je rekao naš legendarni voditelj medicinske ekipe, Gary Vitti, koji mi je ujedno i blizak prijatelj : „ Ti si onaj koji mora donijeti odluku.“ A moja leđa su mi jasno pokazala prognozu posljednjih 18-20 mjeseci. Bilo bi krajnje neodgovorno nastaviti ignorirati očite znakove. Ali to ne znači da moj život prestaje.

Ovo će možda biti teško razumjeti ljudima koji nisu igrali košarku na profesionalnom nivou, ali postoji nevjerojatna razlika između ove igre i zamahivanja palicom za golf, pješačenja ili čak i udaranja teniske loptice ili igranja košarke na lokalnom igralištu ( Nash je na svom Instagram profilu objavio video u kojem se prikazuje njegov golf udarac što su mu mnogi navijači zamjerili, op.a.). Srećom takve aktivnosti ne oslabljuju, međutim, igranje NBA utakmice me obično osakati na par tjedana. Kada se od vas traži da ubrzavate ili usporavate zajedno s Stephom Curryjem ili Kyrieom Irvingom, to je posve drugi par cipela i posve drukčiji zahtjev.

Radim ono što sam oduvijek radio, a to je da prikazujem dio svog života izvan parketa na isti način kao i svi drugi. Gledajući naprijed, nadam se da ćemo svi preusmjeriti našu energiju i stati iza ove momčadi Lakersa. Ova će se momčad vratiti i Staples Center će opet biti gromoglasan.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE