Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pistonsi dočekuju Knickse, Celticsi kod Rocketsa

Predstojeća večer u NBA ligi nudi pet novih susreta. Nema velikih derbija, ali bit će zanimljivo ispratiti susrete poput Knicksa protiv Pistonsa i Miamija protiv Atlanta.

Washington Wizards (2-7) – Minnesota Timberwolves (7-4)  01.00

Washington će danas pokušati prekinuti negativni niz od 4 poraza u nizu. U Verizon Center će doći Minnesota Timberwolves koja ove godine na krilima Kevina Martina i Kevina Lova igra jako dobru košarku. Washington je prije dva dana kod kuće izgubio od Clevelanda, a u toj utakmici se posebno iskazao Bradley Beal s 28 koševa, a pratio ga je Nene s 24 ubačaja. Washington ima problema s ozljedama te im danas neće nastupiti Chris Singleton i Otto Porter, dok su upitni John Wall (problemi s leđima), Al Harrington (koljeno) i Trevor Ariza (tetiva). Minnesota igra odlično ove sezone, nema velikih problema s ozljedama kao što je bilo prošle godine i rezultat je puno bolji. Kevin Love je u prošloj utakmici protiv Bostona ponovno bio najbolji s 23 koša uz 12 skokova, a pratili su ga Kevin Martin s 20 i Nikola Peković s 20 koševa i 12 skokova.

Ovdje dajemo laganu prednost gostima zbog bolje forme i manjih problema s ozljedama.

Detroit Pistons (3 – 6) – New York Knicks (3 – 6) 01.30

Borba s Twittera preselit će se na parkete. Naime, putem te društvene mreže zakačili su se J.R. Smith i Brandon Jennings, a lošije je prošao Smith jer je kažnjen s 25 tisuća dolara zbog vulgarnog izražavanja. Pređimo na košarku. Pistonsi se vraćaju doma nakon što su bili na Zapadnoj turneji gdje su odigrali četiri utakmice i ostvarili su samo jednu pobjedu. Posljednji susret igrali su u Los Angelesu protiv Lakersa i poraženi su 114:99. Ključna je bila treće četvrtina i serija trica koju su Lakersi sprašili momčadi Detroita te su taj period dobili 29:15.Najbolji igrač Pistonsa bio je Jennings s 23 poena i 14 asistencija, a solidnu igru u napadu su prezentirali Andre Drummond s 14 poena i 13 skokova, Greg Monroe sa 17 poena i 7 skokova, te Josh Smith s 18 poena i 8 skokova. Veliki problem u igri Detroita je obrana koja je trenutno najlošija u ligi što je gotovo nevjerojatno s obzirom na to kakve obrambene potencijale imaju. Knicksi kao i Detroit imaju velikih problema s obrambenim dijelom, te su trenutno 28 obrana lige o obrambenom ratingu, a padu obrambene efikasnosti kumovala je ozljeda Tysona Chandlera. Zadnju utakmicu su igrali pred svojim navijačima i poraženi su 110:90 od ekipe Hawksa. Nisu imali niti jednog raspoloženog igrača osim Carmela Anthonyja koji je ubilježio double double s 23 poena i 12 skokova, a dobro je odigrao Andrea Bargnani sa 16 poena.

Očekujemo jako zanimljivu utakmicu jer će se sudariti dva različita stile igre. Pistonsi preferiraju igrati s visokom trojkom dok se Knicksi oslanjaju na small ball petorke. Mi ćemo malu prednost dati Pistonsima zbog domaćeg terena.

Miami Heat (7 – 3) – Atlanta Hawks (6 – 4) 01.30

Obje ekipe igraju u dobroj formi, Hawksi imaju dvije uzastopne pobjede, a Heat tri. Momčad s Floride je u tim utakmicama predvodio LeBron James i zasluženo je osvojio titulu za igrača tjedna. Miami je prije tri dana igrao protiv Bobcatsa u Time Warner Cable Areni gdje su ostvarili pobjedu 97:81. James je bio nevjerojatno šuterski raspoložen i zabio je 30 poena iz 18 pokušaja, a pridodao je 8 asistencija. Neočekivanu pomoć imao je u nekadašnjem drugom izboru drafta, Michaelu Beasleyju koji je postigao 15 poena. Hawksi su u gore spomenutoj utakmici igrali protiv Knicksa. Imali su devet jako raspoloženih igrača koji su zabili između osam i 16 poena, tih 16 je djelo Jeffa Teaguea, a posebno ćemo spomenuti dvojicu double double igrača, Paula Millsapa s 14 poena i 13 skokova, te Shelvina Macka s 12 poena i 12 asistencija.

Pretpostavljamo da će biti jako efikasna utakmica jer obje ekipe imaju top 5 napada lige, Heatov je najbolji, dok su Hawksi trenutno četvrti po efikasnosti. Prednost ćemo dati Miamiju jer Hawksi nemaju kvalitetnog igrača koji bi mogao ući u borbu s Jamesom ili Dwyaneom Wadeom.

Houston Rockets (7-4)  – Boston Celtics (4-7)  02.00

Houston će nakon dvije važne pobjede protiv Denvera i New Yorka pokušati nastaviti niz protiv Boston Celticsa. Boston je krenuo u ovu sezonu bez većih očekivanja jer su im otišla tri jako bitna igrača i uz to je još Rajon Rondo ozlijeđen. Protiv Denvera je nakon dugo vremena Dwight Howard odigrao dobru utakmicu i postigao 25 koševa i 7 skokova za samo 28 minuta, dok je James Harden zabio 17 koševa, a Chandler Parsons 20. James Harden se potpuno oporavio od ozljede leđa i danas bi trebao opet biti glavno oružje Houstona. Večeras jedino neće nastupiti Greg Smith zbog ozljede koljena. Boston je u procesu izgradnje nove momčadi i slabiji rezultati ne trebaju brinuti navijače. Protiv Minnesote je najbolji bio Avery Bradley s 27 koševa, dok je Brandon Bass ubacio 15 koševa. Za Boston su danas upitni Keith Bogans i Courtney Lee koji nisu nastupili protiv Minnesote.

Danas u Toyota Centru dajemo apsolutnu prednost Houstonu koji ima puno iskusniju i kvalitetniju ekipu.

Sacramento Kings (2 – 7) – Phoenix Suns (5 – 4) 04.00

Kingsima na megdan dolazi najveće iznenađenje u ligi, momčad Sunsa koja baš nema sreće u zadnje vrijeme. Poraženi su u posljednje dvije utakmice s ukupno tri razlike. Prvo ih je pokopao Damian Lillard s pogotkom šest sekundi prije kraja, a utakmicu protiv Netsa su izgubili nakon produžetaka kada je Joe Johnson zabio sa zvukom sirene za 100:98. Sunse je dobro vodio Goran Dragič s 19 poena i 10 asistencija, a dobro su odigrali P.J. Tucker sa 17 poena, te Channing Frye i Marcus Morris s po 13 poena. Kingsi su u posljednje dvije utakmice igrali protiv „teških“ ekipa, Grizzliesa i Pistonsa te su doživjeli poraze u oba slučaja. Protiv Memphisa je treneru Kingsa, Mikeu Maloneu prekipjelo u poluvremenu i odlučio je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrati s igračima s klupe jer su u tom trenutku gubili 13 razlike. Do kraja utakmice su uspjeli malo uljepšati rezultat i poraženi su 97:86, a najbolji strijelac ekipe bio je Travis Outlaw s 18 poena. Najveća zvijezda ekipe i najbolji igrač, DeMarcus Cousins odradio je 18 minuta i za to vrijeme je upisao 9 poena i 5 skokova što je debelo ispod njegova ovogodišnjeg prosjeka od 21,2 poena i 9,4 skoka.

Večeras će jedna ekipa prekinuti negativan niz, a prednost dajemo domaćinima jer ne vidimo igrača u ekipi Sunsa koji se može boriti s Cousinsom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE