Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pistonsi i Knicksi napokon stigli do pobjede, Lakersi i Grizzliesi nakon produžetka

Svoja leđa u pobjedi Bullsa 115:106 protiv Blazersa podmetnuo je Derrick Rose s rekordom sezone od 31 poena, a uspjeh do izražaja još više dolazi ako znamo da su Bullsi bili bez Joakima Noahe i Douga McDermotta, Sama činjenica da su gosti iz Portlanda tricu pogađali s 50% uspješnosti i sve to začinjeno vrhunskom predstavom njihovog udarnog dvojca, ova pobjede Bullsa izgleda još nevjerojatnije. Naime, LaMarcus Aldridge i Damian Lillard su postigli po 35 poena uz kombinirani šut 28/45 gdje je Lillard dodao sedam trica, Na njihovu žalost ostatak momčadi je bio ispod svake razine kritike. Osim Rosea kod Bullsa su se istaknuli Aaron Brooks sa 17 poena uz šut 8/10, te Nikola Mirotić s 15 poena i 9 skokova za 19 minuta.

Istok je nastavio dominirati nad Zapadom u sinoćnjoj večeri jer su Wizardsi bili bolji od Clippersa 104:96. Uspjeli su domaćini iz glavnog grada odigrati fantastičnu obranu u kojoj niti jedan igrač Clippersa nije imao više od 20 poena, te su zahvaljujući presingu Johna Walla (10 poena i 11 asistencija) natjerali Chrisa Paula (19 poena, 7 skokova i 6 dodavanja) na čak 6 izgubljenih lopti, što je rijetkost. Prvo ime susreta bio je Bradley Beal s 29 poena, te Marcin Gortat s 18 poena, dok je Blake Griffin za goste pridodao samo 14 poena.

U borbenoj utakmici Hawksa i Magica i broju poena više nalik na Euroligu bolje su se snašli domaćini iz Atlante, te su došli do zaslužene pobjede 87:81 koja im je ujedno i 9 pobjeda u nizu. Predvodio ih je visoki dvojac, Paul Millsap s 23 poena i 8 skokova, te Al Horford sa 17 poena. U redovima gosta su bekovi bili najraspoloženiji, Victor Oladipo s 21 poenom i Evan Fournier s 18 poena.

Niz poraza od 9 utakmica zaustavili su Knicksi na gostovoanju kod Celticsa. Dokopali su se objede 101:95 zahvaljujući odličnom Carmelu Anthonyju s 22 poena i Amar’e-u Stoudemireu s 20 poena i 8 skokova, dok je s klupe svoj obol dao Tim Hardaway Jr sa 16 poena. Svoje zube Melu je pokazao Jeff Green s 28 poena, dok je Tyler Zeller koristio propuh pod košem gostiju i stigao je do 19 poena.

Odličnim nastupom u drugom poluvremenu Netsi su ubilježili pobjedu 88;70 protiv 76ersa. Glavna zvijezda večeri bio je Mason Plumlee s 18 poena i 10 skokova, a 12 poena pridodali su Alan Anderson i Joe Johnson. Nažalost, Bojan Bogdanović je ispao iz petorke, te sada čini drugu postavu Netsa gdje se sinoć lijepo snašao s 9 poena za 17 minuta. Prvo ime gostiju bio je Robert Covington s 20 poena uz 6/10 realizaciju za tri poena.

Raptorsi us na krilima druge petorke pozitivno apsolvirali Pacerse i ostvarili su pobjedu 106:94. Spomenute “rezerve” zatrpale su koš Pacersa, te su postigli 60 poena, a najefikasniji je bio Lou Williams s 26 poena, te nastavlja ove godine s odličnim partijama koje ga svrstavaju u uži krug kandidata za najboljeg šestog igrača sezone. Kod Pacersa se istaknuo Solomon Hill sa 16 poena, 4 skoka i 4 asistencije, a Damjan Rudež je dobio svega 7 minuta u kojima se nije proslavio, ostao je bez poena, ali je upisao 3 skoka i 2 dodavanja.

Vrhunska predstava u Memphisu kakvu može dati samo NBA košarka, dva produžetka i nekoliko vrhunskih poteza, od trice Vincea Cartera za drugi produžetak do hladnokrvnosti domaćina s linije slobodnih bacanja. a ovo sve im je osiguralo novu pobjedu 113:107 protiv žilavih Hornetsa. Najbolji pojedinac ove must see utakmice bio je Kemba Walker s 28 poena, te Gary Neal s 25 poena kod gostiju, dok su za domaćine odlično odigrali Zach Randolph s 20 poena i 11 skokova, Marc Gasol i Mike Conley s po 19 poena.

Glavna pokretačka snaga Thundera, Russell Westbrook odveo ih je do još jedne pobjede. Ovaj put su bili na gostovanju kod Timberwolvesa, te su najviše zahvaljujući njegovim 34 poena došli do pobjede 111:92. Osim Russa, moramo dodati najbolju predstavu sezone Stevea Adamsa sa 16 poena i 11 skokova koliko je pridodao Kevin Durant za svojih 28 minuta na terenu. Kod gostiju su najbolja bila “djeca”, Andrew Wiggins i Shabazz Muhammad s po 18 poena.

Cavsima nije bilo dovoljna 41 poen LeBrona Jamesa, a niti povreda Anthonyja Davisa (napustio utakmicu u 5 minuti zbog bolova u prsima) da sruše jako raspoložene Pelicanse koji su uspjeli održati nalet u posljednjoj četvrtini gostiju i priuštili su si lijepu pobjedu 119:114. Glavne zvijezde večeru bili su Ryan Anderson s 30 poena i 8 trica s čime je izjednačio svoj osobni rekord u broju pogođeniih, te Tyreke Evans (njemu je sve obo zabava, tako je bar izjavio u razgovoru s novinarima) s 31 poenom i 10 asistencija.

Ponajviše zahvaljujući dominaciji Andrea Drummonda (23 poena i 14 skokova) Pistonsi su napokon upisali win u svoju kolumnu nakon dugo vremena, a žrtve su bile Sunsi i to još na gostovanju, rezultatom 105:103. Možda je ovo sve magija Jodiea Meeksa koji je po prvi put obukao dres Pistonsa ove sezone (problemi s povredom) te je postigao 12 poena koliko su dodali Josh Smith i Greg Monroe. Domaćine su predvodili Goran Dragić s 18 poena, a imali su još šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena.

Miami je na gostovanju pobijedio Utah Jazz 100:95, Dwyane Wade je ubacio 29 poena, Chris Bosh 22, dok je domaćine prredvodio Enes Kanter s 25 koševa.

Iznenađujuću pobjedu upisali su Lakersi na gostovanju kod šampiona Spursa. Bilo je 112:110 i to nakon produžetka, a pobjednički koš ubacio je Nick Young koji je zabio 29 poena, a Kobe Bryant je ubacio 22. Kod Spursa, Danny Green i Tim Duncan zabili su po 19 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE