Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pistonsi primaju ponude za Hamiltona i Princea

Detroit Pistonsi spremni su mijenjati svoj (bivši) udarni dvojac, Richarda Hamiltona i Tayshauna Princea, ali u zamjenu traže igraèe koji bi pretstavljali dugoroèno rješenje, ne zanimaju ih igraèi kojima istièu ugovori nakon ove sezone.

Glavni èovjek Pistonsa, Joe Dumars izjavio je kako je primio nekoliko ponuda za spomenutu dvojicu igraèa, ali ih je morao sve odbiti jer ne želi igraèe kojima uskoro istièe ugovor, nego po moguænosti mlade i perspektivne igraèe koji bi nosili igru Pistonsa u narednim godinama. Tim potezom jasno su dali do znanja da sljedeæe ljeto neæe biti u utrci za dovoðenjem neke od velikih NBA zvijezda koje postaju slobodni igraèi nakon ove sezone.

Pistonsi su prije poèetka sezone doveli velika pojaèanja, Bena Gordona iz Chicago Bullsa i Charliea Villanuevu iz Milwaukee Bucksa u nadi kako bi se borili za što bolju poziciju u doigravanju. No, realnost je nešto drugaèija, Gordon i Villanueva su sjajni individalci, ali problem nastaje kada ih treba uklopiti u ekipu. Rezultat svega toga je slaba sezona Pistonsa koji trenutno imaju omjer pobjeda i poraza 16-31 a doigravanje izgleda miljama daleko iako se nalaze na ne pretjerano jakom Istoku. Možda je ova sezona otvorila oèi èelnicima Pistonsa da žele ispoèetka krenuti s novom, mladom ekipom koja bi za nekoliko godina vratila ugled koji su Pistonsi imali prije nekoliko godina kada su vladali Istokom.

Hamilton i Prince su, uz povratnika Bena Wallacea, jedini igraèi koji su u dresu Detroita 2004. godine osvojili naslov NBA prvaka. Hamilton je ove sezone zbog ozljeda odigrao samo 20 utakmica u kojima prosjeèno postiže 18 poena i 5 asistencija.  Prince je odigrao još manje utakmica, samo 15 a njegov prosjeèni uèinak iznosi 9,5 poena i 4,5 skoka, što mu je najlošija sezona karijere izuzmemo li njegovu rookie sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE