Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pistonsi zaustavili niz Miamija, veliki preokret Warriorsa

Osam utakmica odigrano je sinoć u NBA ligi. Detroit Pistonsi uspjeli su na gostovanju prekinuti veliku pobjedničku seriju Miami Heata, Golden State Warriorsi su slavili nakon minusa od 27 poena, dok su Sixersi i Orlando odigrali utakmicu s dva produžetka.

Košarkaši Detroita uspjeli su na gostujućem terenu svladati Miami Heat rezultatom 107:97 i tako prekinuti pobjednički niz aktualnih prvaka od 10 uzastopnih utakmica. Pistonsi su od prve minute pokazali da misle ozbiljno i već su nakon prvog perioda igre imali 10 poena prednosti. Uspjeli su svoje vodstvo čuvati sve do kraja susreta, a Miami je najbliže preokretu bio sredinom posljednje četvrtine kada su došli na samo tri poena zaostatka, ali tada dvije i pol minute nisu postigli poen te su se Pistonsi ponovno odvojili na sigurnu prednost.

Pistonsi su imali sedmoricu dvoznamenkastih, a najviše poena je postigao dvojac s klupe, Kyle Singler ubacio je 18 poena, a Rodney Stuckey 16, dok je double-double učinak ostvario Andre Drummond s 10 poena i 18 skokova. Kod Miamija su Michael Beasley i LeBron James postigli po 23 poena, a na parketu nije bilo Dwyanea Wadea zbog bolova u koljenu.

Nevjerojatan preokret napravili su igrači Golden State Warriorsa, koji su u početku drugog poluvremena gubili od Toronto Raptorsa s velikih 27 poena, ali su do kraja utakmice nadigrali protivnike sa 64:28 i došli do 11. pobjede sezone. Samo su četvrtu četvrtinu Warriorsi dobili s 42:15, a velike zasluge za to ima Klay Thompson koji je u tom periodu ubacio četiri trice, a Stephen Curry je pridodao svoja tri šuta iza linije za tri poena. Igrači Warriorsi poslije utakmice rekli su da ih je na poluvremenu motivirao govor Jermainea O’Neala u svlačionici, ali nisu otkrili što im je ispričao.

Curry je utakmicu završio s 27 poena i 10 asistencija, dok je Thompson pridodao 22 poena i 7 asistencija. Najbolji kod Raptorsa bio je DeMar DeRozan s 26 poena, a Kyle Lowry upisao je 20 poena i 9 asistencija.

U dvoboju 76ersa i Magica vidjeli smo dodatnih 10 minuta igre, a nakon dva produžetka slavlje su upisali domaći Sixersi rezultatom 126:125. U svakoj prilici Philadelphia je imala prednost, no Orlando se vraća u posljednjim sekundama i uspijeva izboriti dodatno vrijeme igre. Tako je na kraju regularnog dijela prvo Arron Afflalo, a zatim i Glen Davis, pogodio tricu (Davisova prva u sezoni, sedma u karijeri) te se otišlo u prvi produžetak. Ondje su Sixersi ponovno imali inicijativu, ali Afflalo nakon prekršaja Evana Turnera prilikom šuta za tri poena pogađa sva tri slobodna bacanja i utakmica se produžuje za još pet minuta. Ondje se Orlando više nije uspio vratiti, iako su imali dobru priliku kad je James Anderson promašio oba slobodna bacanja, ali je Afflalo promašio tricu šest sekundi prije kraja za novo izjednačenje.

Sixerse je do pobjede vodio Michael Carter-Williams s učinkom od 27 poena, 12 skokova i 10 asistencija, što mu je prvi triple-double u karijeri, no zasigurno ne i posljednji. Thaddeus Young ubacio je 25 poena, a Evan Turner 24. I kod Orlanda je rookie ostvario triple-double, Victor Oladipo susret je završio s 26 poena, 10 skokova i 10 asistencija, ali prvo ime ekipe bio je Afflalo s 43 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Afflalo je tako postavio novi rekord karijere u broju postignutih poena, a isto je učinio i Glen Davis s učinkom od 33 poena. Oladipo i Carter-Williams su se tako upisali u povijesti lige budući da su prvi rookie igrači u povijesti koji su u istoj utakmici uspjeli ostvariti svoj prvi triple-double karijere.

Denver Nuggetsi bez većih problema svladali su Brooklyn Netse na gostovanju sa 111:87 i tako upisali sedmu uzastopnu pobjedu. Utakmica je bila neizvjesna samo u prvoj četvrtini, da bi Nuggetsi drugu dobili s 10, a treću sa 16 poena razlike te je bilo jasno tko će biti pobjednik. Nuggetse je sa 17 poena i 20 skokova (rekord karijere) predvodio Timofey Mozgov, dok je 15 poena upisao Kenneth Faried. Najbolji kod Netsa bio je Joe Johnson s 22 poena, a 15 je postigao Andray Blatche.

Oklahoma City Thunderi uspjeli su “preživjeti” nalet Isaiaha Thomasa i Sacramento Kingsa u posljednjoj četvrtini te su upisali pobjedu 97:95. Imala je Oklahoma 15 poena prednosti na otvaranju posljednje četvrtine, ali Thomas je ubacio 21 poen u zadnjih 12 minuta (cijela ekipa Oklahome 19 poena) te je vratio svoju momčad u igru. Na kraju je imao priliku i za produžetak, ali njegov šut s visine slobodnog bacanja ipak je ostao na obruču i Oklahoma je došla do 13. pobjede sezone. Kevin Durant je predvodio Oklahomu s 27 poena i 11 skokova, dok je kod Kingsa najbolji bio Thomas s 24 poena, a susret je zbog ozljede gležnja propustio DeMarcus Cousins.

U preostalim susretima Dallas je svladao Bobcatse 89:82 na krilima 25 poena Dirka Nowitzkog, Memphis je lakoćom, rezultatom 110:91, svladao Sunse uz 18 poena i 14 asistencija Mikea Conleya, dok je Boston sa 108:100 uzvratio Bucksima za poraz od prije tri dana. Celticse je do pobjede odveo Jordan Crawford s 25 poena.

NBA rezultati, 3. prosinac:

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 126:125
Boston Celtics – Milwaukee Bucks 108:100
Brooklyn Nets – Denver Nuggets 87:111
Miami Heat – Detroit Pistons 97:107
Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 110:91
Dallas Mavericks – Charlotte Bobcats 89:82
Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder 95:97
Golden State Warriors – Toronto Raptors 112:103

Latest Posts

NE PROPUSTITE