Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pistonsi žele prekinuti niz Miamija, Kingsi dočekuju Thunder

NBA liga večeras nudi osam susreta na rasporedu. Nećemo uživati u velikim derbijima, no dozu zanimljivosti trebali bi pružiti susreti Miamija i Detroita, Sacramenta i Oklahome te Netsa i Nuggetsa.

Philadelphia 76ers (6-12) – Orlando Magic (6-11) 01.00

Dvoboj ekipa koje igraju prema očekivanjima ove sezone. Sixersi su imali odličan start u sezonu, ali u zadnje vrijeme ne bilježe bajne rezultate, ali to se može reći i za svaku ostalu ekipu s Istoka koja se ne zove Indiana ili Miami. Sixersi trenutno imaju četiri uzastopna poraza i ovo je dobra prilika za prekinuti taj niz. Prije dva dana svladali su ih Detroit Pistonsi sa 115:110, a dobre učinke ostvarili su Thaddeus Young (24 poena) i Evan Turner (20 poena). Orlando u dosadašnjem dijelu sezone ima samo jednu gostujuću pobjedu u sedam susreta te se i oni nadaju da bi to mogli popraviti budući da je Philadelphia protivnik po mjeri. Sinoć su izgubili od Wizardsa 98:80, a nije im pomogla bi vrlo dobra utakmica Arrona Afflaloa s 21 poenom. Vjerojatno je razlog u katastrofalnoj utakmici Glena Davisa koji je ubacio tek dva poena uz šut iz igre 1/8, a dok je on bio na parketu, Wizardsi su napravili prednost od čak 29 poena.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a prednost ćemo dati Philadelphiji jer Orlando pruža slabe igre izvan svog terena.

Boston Celtics (7-12) – Milwaukee Bucks (3-13) 01.30

Boston dočekuje Milwaukee s nadom u novu pobjedu i s nešto više morala budući da je Rajon Rondo dobio zeleno svjetlo za povratak treninzima ekipa, a uskoro bi mogao i zaigrati na utakmicama. Upravo su ove dvije ekipe igrale prije tri dana, a tada su pobjedu upisali Bucksi rezultatom 92:85 i prekinuli svoj negativan niz od čak 11 uzastopnih poraza. Buckse je s 22 poena predvodio O.J. Mayo, dok je blizu triple-double učinka bio Brandon Knight s 20 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Kod Bostona je najviše pokazao Jared Sullinger s 21 poenom i 14 skokova, a dobri su, s po 18 ubačenih poena, bili Jeff Green i Jordan Crawford. Nijedna ekipa nije odigrala utakmicu nakon međusobnog dvoboja, tako da su igrači spremni i odmorni za novi okršaj.

Očekujemo da Boston uzvrati za poraz od prije četiri dana.

Brooklyn Nets (5-12) – Denver Nuggets (10-6)  01.30

Večeras se u Barclays Centeru sastaju Netsi i Nuggetsi. Dvije ekipe koje su trenutno u sasvim suprotnom momentumu. Brooklyn sa dosta izmjenjenom ekipom s obzirom na prošlu sezonu ima velike ambicije koje se ne mogu mjeriti sa dosadašnjim rezultatima. Momčad Jasona Kidda se još traži i pokušava zaredati nekoliko pobjeda što je jako teško uz brojne probleme koje muče ovu momčad svakodnevno. Krenimo redom, Netsi su prvo još neuigrani i imaju mladog trenera kojemu treba pružiti priliku. Vjerojatno su momčad koja je pretrpila najviše ozljeda do sada, samo četiri igrača igrali su sve utakmice do sada ali svakako razlog mnogobrojnih ozljeda treba tražiti u starosti igrača. Kirilenko, Terry, Pierce, Garnett, Evans, Johnson sve su to jako dobri i iskusni igrači ali ne možeš od igrača koji su preko 10 godina u ligi očekivati da izbore jako dobru poziciju na koncu sezone i još daju maksimum u doigravanju. Njihova realnost je 50-60 utakmica u sezoni i to ako ih ozljede zaobiđu u širokom luku. Za večeras će im nedostajati Williams, Kirilenko, Pierce i Terry. Zadnju utakmicu su pobjedili Memphis u gostima rezultatom 97-88. Njihovi današnji protivnici zadnja dva tjedna su u euforiji i imaju šest pobjeda zaredom. Trener Brian Shaw je posložio momčad odlično i nastavio trend odličnog rada prošlogodišnjeg trenera godine Georga Karla. Definitivno dosad najbolji igrač Denvera je njihov razigravač Ty Lawson koji za 35 minuta na parket postiže 20,6 poena i 8,2 asistencije. Prošlu utakmicu je opet bio odličan sa 16 poena i 6 asistencija te je predvodio Nuggetse u pobjedi protiv Denvera 112-98.

Večeras predviđamo nastavak sjajnog niza Denver Nuggetsa.

Miami Heat (14-3) – Detroit Pistons (7-10)  01.30

Heat će večeras pokušati produžiti pobjednički niz na 11 utakmica bez poraza. Veliku će pomoć svakako imati od LeBrona Jamesa koji kući protiv Pistonsa redovito igra odlično prosječno postižući 29,3 poena uz prosjek šuta od 63,2 posto. Prošlu utakmicu Miami je pobjedio Bobcatse 99-98 uz odličnog Chrisa Bosha koji je zabio 22 poena međutim za naglasiti je njegove tri trice zaredom u posljednjoj četvrtini. Posao će Heatu otežati odlični centar Detroita Andre Drummond koji je odigrao najbolju utakmicu u karijeri u nedjeljnoj pobjedi nad Sixersima. Zabio je 31 poen uhvatio 19 skokova i ukrao šest lopti. Lošiji dio njegove igre svakako su slobodna bacanja koja prosječno gađa sa 32.1 posto uspješnosti.

Miami je pobijedio sedam od osam njhovih posljednjih susret i lako je moguće da nastavi u istom tonu.

Memphis Grizzlies (8-8) – Phoenix Suns (9-8) 02.00

Prošle sezone reklo bi se da su Grizzliesi veliki favoriti u ovom dvoboju i da Sunsi nemaju šanse, no ove sezone stvari su se promijenilo. Nakon neuvjerljivog ulaska u sezonu, Grizzliesi su počeli bolje igrati, ali tada se ispriječila ozljeda koljena Marca Gasola koji će još neko vrijeme biti izvan parketa što znači da će njegova momčad imati velikih problema u igri. Prije tri dana Grizzliesi su izgubili od Netsa s 97:88, a zbog ozljede palca nije igrao ni Zach Randolph te je u toj situaciji najbolji bio Quincy Pondexter s 22 poena. Randolph nije odradio jučerašnji trening te je jako upitan njegov večerašnji nastup. Sunsi s druge strane igraju puno bolje od očekivanog i jedno su od najugodnijih iznenađenja sezone. Trenutno imaju omjer 9-8 i drže devetu poziciju Zapada, a s obzirom na prikazanu igru, oko te pozicije mogli bi biti i na kraju sezone. I oni su posljednju susret odradili prije tri, kada su neočekivano izgubili od Utah Jazza 112:104. Goran Dragić predvodio je svoju ekipu s 24 poena i 9 asistencija, a još uvijek nedovoljno oporavljeni Eric Bledsoe upisao je 13 poena, a od večeras bi ponovno trebao započinjati utakmice u početnoj petorci.

Zbog problema s ozljedama visokog dvojca Grizzliesa prednost dajemo gostima iz Arizone.

Dallas Mavericks (10-8) – Charlotte Bobcats (8-10) 02.30

Dallas će večeras pokušati doći do 10. pobjede kod kuće. Isto tako, i  izbjeći  5. poraz u posljednjih 6 utakmica. Priliku za početak nove pozitivne serije imat će baš protiv Bobcatsa protiv kojih imaju vrlo dobre rezultate. Posljednji put Dallas je u međusobnim susretima izgubio prošle sezone nakon jednog produžetka rezultatom 101-97, a u prethodnih 16 susreta Dallas je bio bolji. Bobcatsi su nakon godina vrlo loše igre napokon postali puno ozbiljnija momčad, te sada drže 6. mjesto istočne konferencije. Mavericksi su svoju posljednju utakmicu igrali u subotu kod kuće protiv Minnesote Timberwolvesa od koji su zabilježili novi poraz u posljednje tri utakmice. Kod Dallasa su ponovno najbolji Dirk Nowitzki i Monta Ellis, Ellis je ubacio 26 koševa uz 6 skokova i 6 asistencija, dok je Nowitzki pridodao 23 koša, 5 skokova i 6 asistencija. Bobcatsi su u nedjelju poraženi kod Miami Heata. Kemba Walker je u porazu predvodio svoju momčad s 27 koševa i 6 asistencija, a Al Jefferson je pridodao 16 koševa uz 13 skokova.

Prednost dajemo Mavericksima koji odlično igraju kod kuće te bi večeras trebali odnijeti pobjedu.

Sacramento Kings (4-11) – Oklahoma City Thunder (12-3) 04.00

Večeras će Thunderi imati vrlo dobru priliku za 8. uzastopnu pobjedu ove sezone. Dolaze u goste Kingsima protiv kojih imaju 6 uzastopnih pobjeda. Kingsi za razliku od Thundera imaju 4 poraza u nizu, a posljednji su doživjeli  u nedjelju kod kuće protiv Golden State Warriorsa rezultatom 115-113. Porazu Kingsa je uvelike pridonijelo 24 izgubljenih lopti, a to je trenutno najveći broj izgubljenih lopti ove sezone. Ponovno se u redovima Kingsa istaknula klupa kod koje su Isaiah Thomas, Marcus Thornton i Patrick Patterson kombinirano ubacili 58 koševa. DeMarcus Cousins je predvodio svoju momčad s 24 koša i 6 skokova. Thunder je u nedjelju odnio pobjedu protiv Minnesote Timberwolvesa. Kevin Durant je ostvario svoj 4. triple-double u karijeri, a u pobjedi je ostvario učinak od 32 koša, 10 skokova, 12 asistencija, 4 ukradene lopte i 4 blokade što je još jedino uspjelo legendarnom Michaelu Jordanu. Serge Ibaka je pridodao 15 koševa i 8 skokova.

Prednost dajemo Oklahomi koji su apsolutni favoriti i trebali bi nastaviti svoj pozitivan niz.

Golden State Warriors (10-8) – Toronto Raptors (6-10) 04.30

Warriorsi će večeras pokušati doći do pobjede protiv Raptorsa koji su trenutno na negativnom nizu od 3 uzastopna poraza.  Večerašnji domaćini će i dalje morati igrati bez Andrea Iguodale koji mora pauzirati već 6. utakmicu svoje momčadi zbog ozljede tetive. Na ruku Warriorsima ide i učinak od 12 pobjeda u 16 utakmica kod kuće protiv momčadi iz istočne konferencije (od sezone 2012./13.). Večerašnji domaćini su u nedjelju odnijeli pobjedu protiv Sacramento Kingsa. Stephen Curry i Klay Thompson su ponovno vodili glavnu riječ svoje momčadi, a kombinirano su ubacili 64 koša uz 12 asistencija. Thompson je u toj utakmici ostvario učinak karijere po ubačenim tricama (8). Raptorsi su u nedjelju kod kuće poraženi od Denver Nuggetsa. Rudy Gay jeu porazu ubacio 23 koša i uhvatio 9 skokova, a DeMar DeRozan je pridodao 17 koševa i 7 skokova.

Sigurno možemo očekivati utakmicu s puno koševa, a prednost dajemo domaćinima koji pružaju vrlo dobre igre na svom terenu protiv momčadi s Istoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE