Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ples milijuna: Znate li koliko će Hrvati zaraditi sljedeće sezone u NBA ligi?

Vijest o ostanku Darija Šarića u Phoenix Sunsima s kojima je sklopio novi ugovor odjeknula je medijskim eterom. Šibenčanin će za tri sezone inkasirati 27 milijuna dolara, odnosno svake godine po 9 milijuna. Ovaj potpis natjerao nas je da provjerimo koliko će preostali hrvatski košarkaši „preko bare“ zaraditi naredne sezone. Pa, krenimo redom…

BOJAN BOGDANOVIĆ

Početkom srpnja prošle godine najbolji hrvatski košarkaš potpisao je „ugovor života“. Bojan je pristupio Utah Jazzu koji su mu se obvezali za četiri sezone isplatiti 73 milijuna dolara. Prije toga, Bojan je u NBA ligi nastupao redom za Brooklyn Netse, Washington Wizardse te Indiana Pacerse iz kojih je trejdan u svoju današnju momčad. Do potpisa za Jazzere odigrao je gotovo 400 utakmica u najjačoj ligi svijeta, a s prosjekom od 13,3 poena te epitetom odličnog šutera zavrijedio je ovako izdašan ugovor. Babo će naredne sezone od ugovora s klubom zaraditi 17.850,000 dolara.

IVICA ZUBAC   

Kada je u veljači 2019. godine razmijenjen iz Los Angeles Lakersa u gradskog rivala Los Angeles Clipperse, hrvatski centar nije skrivao razočarenje. Ipak, do kraja te sezone Zubac je dokazao svoju vrijednost (9,4 poena i 7,7 skokova), a u situaciji kada je bio ograničeni slobodni agent, Clippersi su ga odlučili zadržati u svojim redovima te mu dati 28 milijuna dolara za naredne četiri sezone. Usprkos vrlo dobrim nastupima u prošloj sezoni (8,3 poena i 7,5 skokova za 18 minuta), s momčadskog aspekta Ivica nikako ne može biti zadovoljan. LA Clippersi eliminirani su u polufinalu Zapada protiv Denver Nuggetse, što je za momčad koja u svojim redovima ima Kawhi Leonarda i Paula Georgea svakako neuspjeh. Zubac će sljedeće sezone postati „bogatiji“ za 7 milijuna dolara.

MARIO HEZONJA

Mnogi ga nazivaju i zločestim dečkom hrvatske košarke, ali Mario i dalje „pliva“ u NBA vodama. Prije nekoliko dana u velikoj razmjeni postao je igrač Memphis Grizzliesa. Najprije je Dubrovčanin odlučio iskoristiti opciju na koju je imao pravo kada je prije dvije godine potpisivao ugovor s Portlandom Trail Blazersima. Naime, aktivirao je drugu godina ugovora s Portlandom koja mu je donosila 1,98 milijuna dolara godišnje plaće. Međutim, ubrzo je Hezonja upućen u Memphis zajedno s Desmondom Baneom, u Portland je iz Bostona stigao ponovno Enes Kanter, dok su Celticsi zauzvrat dobili buduće pickove na draftu. Bilo kako bilo, Hezonja će u novom klubu naredne sezone zaraditi nešto manje od 2 milijuna dolara.

LUKA ŠAMANIĆ

Najmlađi od naših košarkaša u NBA ligi je Luka Šamanić koji će za dva mjeseca napuniti 21 godinu. Minula sezona ostat će zapamćena kao ona u kojoj je doživio svoj debi u NBA ligi u dresu San Antonio Spursa, dok je odlične partije pružao u razvojnoj momčadi Austin Spursima u G ligi. Upravo takvi nastupi natjerali su legendarnog Gregga Popovicha da Luki da šansu na tri dvoboja najjače lige svijeta. Šamaniću će se tijekom sljedeće sezone stanje bankovnog računa od ugovora povećati za 2.824,320 dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE