Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pobjeda Clevelanda u prvoj utakmici doigravanja

Ovogodišnje doigravanje zapoèelo je pobjedom Cleveland Cavaliersa nad Chicago Bullsima rezultatom 96-83. Cavsi su dominirali tijekom cijelog susreta i nisu dopustili Bullsima da ugroze njigovu prvu pobjedu u seriji koja se igra na èetiri dobivene utakmice.

I prije poèetka utakmice cijela je dvorana glasno navijala za Cavse dajuæi do znanja Bullsima da im neæe biti lako. Za domaæine se u poèetnu petorku nakon dužeg vremena neigranja vratio Shaquille O’Neal koji je prestao jesti hamburgere te izgubio 10-ak kilograma. Utakmicu je vrlo dobro otvorio Joakim Noah sa dvije blokade i zakucavanjem u kontri, ali nije nastavio u tome tonu. Cijela dvorana se prvi puta digla na noge nakon dodavanja LeBrona Jamesa prema O’Nealu koji loptu zakucava uz prekršaj za vodstvo Cavsa 10-8. Svoje prve poene James je postigao u 7. minuti utakmice nakon prodora kraj tri obrambena igraèa. Èetiri minute prije kraja prve èetvrtine Cavsi su imali prednost od 12 poena razlike. U napadu su bili nezaustavljivi, rijetko su promašivali, a i kada bi se to dogodilo uhvatili bi skok u napadu. Prva je èetvrtina završena uvjerljivim vodstvom domaæina 32-18.

Jednostavni pick and roll donosio je Cavsima mnogo praznog prostora te su mogli u napadu izvoditi sve što su poželjeli dok su Bullsi u napadu imali problema s pogaðanjem otvorenih šuteva. Prve iskrice su izbile kada je Brad Miller prekršajem zaustavio kontru Jamesa te su obojica igraèa dobila po tehnièku pogrešku. Nakon èetiri minute druge èetvrtine rezultat je bio 42-26. Problemi Bullsa su se oèitovali i u osobnim pogreškama jer su sredinom druge èetvrtine Taj Gibson i Noah veæ imali po tri osobne. Prvo je poluvrijeme završeno rezultatom 56-41 za dominantna Cavse kojima su veæ u to vrijeme trojica igraèa imala dvoznamenkasti broj poena, O’Neal, James i Antawn Jamison.

Cavsi su treæu èetvrtinu otvorili s nekoliko briljantnih napada za redom što je rezultiralo minutom odmora Bullsa radi rezultata 66-45. Posebno je impresivan bio Shaq kojega Noah nikako nije uspjevao zaustaviti u obrani a  niti u napadu nije bio uspješniji. Kada si se Bullsi, odnosno Derrick Rose razigrali, Lebron bi ih sprijeèio atraktivnom blokadom. Bullsi su pred kraj treæeg dijela utakmice napravili seriju 8-0 te su došli na zaostatak od 14 poena. Nakon “minute” odmora Rose je s dva atraktivna ulaza pod koš dodatno smanjio razliku. LeBron je zatim prekinuo sušu Clevelanda od 7 minuta bez postignutog poena sa dva snažna prolaska pod koš te je ova èetvrtina završila rezultatom 73-60 za Cavalierse.

Posljednju su èetvrtinu Cavsi otvorili bez LeBrona što je omoguæilo Bullsima da se približe na 9 poena razlike. Svi napadi domaæina išli su na Shaqa koji ih nije uspjevao realizirati. Košem Gibsona 7 minuta prije kraja Bullsi su došli na samo 7 poena zaostatka. Zona Bullsa poremetila je napade Clevelanda koji više nije mogao izvoditi sve što su zamislili. Zanimljivo je da James nije previše  sudjelovao u igri Cavsa iako se zna da on raskoš svoga talenta pokazuje upravo u posljednjoj èetvrtini. Rose je bio neuhvatljiv za protivnike te je pogaðao šuteve i polaganja bez problema. No kada je bilo najpotrebnije ukazao se LeBron koji je nakon kontre postigao koš uz prekrašaj.Nakon toga splasnuli su pokušaji Bullsa te je utakmica završena zasluženom pobjedom Cavsa.

Kod pobjednika oèekivano najbolji bio je LeBron James sa 24 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a veliku je pomoæ imao u Mou Williamsu koji je postigao 19 poena uz 10 asistencija. Bullse je predvodio Rose sa 28 poena, 10 asistencija i 7 skokova, ali moramo napomenuti i loš šut iz igre 13-28.

Promašili smo nekoliko otvorenih šuteva koje inaèe pogaðamo pa su nam se približili“, izjavio je James nakon utakmice. “Kada smo poèeli pogaðati ono što trebamo, mirno smo priveli utakmicu kraju.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE