Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

POBJEDA NETSA PROTIV DENVERA 122:120!

POBJEDA NETSA PROTIV DENVERA 122:120!

Sjajna utakmica je odigrana u Ball Areni u kojoj smo imali izjednačeno prvo poluvrijeme, a onda u trećoj četvrtini Netsi sjajnom obranom odlaze na dvoznamenkastu prednost i pobjeđuju u toj četvrtini 37:18. Vodili su Netsi u zadnjoj četvrtini i petnaest razlike, ali se Denver simultankom Jokića vratio u utakmicu, a on je imao dva bacanja za poravnanje rezultata na pola minute do kraja, ali je jedno promašio, nakon čega je promašio još dva šuta za pobjedu, od toga je jedna trica u zadnjoj sekundi. Treba napomenuti fenomenalnu obranu na oba šuta kada je Jokić bio maksimalno zatvoren na šutu, a obrana je upravo forte ove novooformljene ekipe.

Denver je ostao bez Murraya u nastavku utakmice koji je osjetio lagane probleme s koljenom, dok je MPJ presjedio završnicu zbog njegovih problema u obrani iako je igrao sjajnu utakmicu (23 poena, 9-12 FG, 3-5 FG). Mjenjao ga je Braun za kojeg nije jasno zašto nema veću minutažu jer uvijek unese ogromnu energiju, dobar šut i sjajnu obranu, a to su oni upitnici koji se godinama provlače nad trenerom Maloneom.

Nikola Jokić je na kraju bio maestralan iako je ostao bez gasa u samoj završnici (35 poena, 20 skokova, 11 asistencija, 2 ukradene lopte i 2 blokade, 14-23 FG – jedini koji je imao takvu statistiku u zadnjih 40 godina, i to drugi put ove sezone), dok su Netse predvodili Claxton (20/6/5, 8-9 FG), Dinwiddie sa 15 poena i 16 asistencija i Bridges sa 25 poena. Netsi su uzeli pobjedu iako su imali 20 skokova manje od Denvera, a vidjelo se da još nije jasna hijerarhija u toj potentnoj ekipi kada se lomi utakmica. Obrana i šut su na iznimno visokom nivou kod ove ekipe.

Denver je prvi puta ove sezone upisao tri poraza u nizu i mini kriza pred playoff se nazire, a očito je i da Murray nije 100% zdrav i kod njega će uvijek postojati ta bojazan, dok MPJ ne igra završnice zbog loše obrane i tu ostaje veliki upitnik kako riješiti taj problem pred doigravanje jer njega svakako žele imati na terenu u trenutcima kada se utakmica lomi. Tako je Denver nakon niza od 29 utakmica u kojima pobjeđuju kada Jokić istvari triple double vezao 2 poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE