Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pobjeda Oklahome nakon kontroverzne završnice

Posljednja utakmica drugog dana doigravanja odigrana je u Oklahoma Cityju gdje su domaæini odigrali neizvjesnu utakmicu protiv Denvera i na kraju uspjeli slaviti rezultatom 107-103.

Kevin Durant i Russell Westbrook cijelu su utakmicu stavljali obranu Nuggetsa na velike muke. Najbolji strijelac lige, Kevin Durant ubacio je 41 poen te uhvatio 9 skokova, dok je mladi razigravaè Thundera uz 31 poen upisao i 7 asistencija te 6 skokova. Veliki impuls s klupe dobili su od Erica Maynora koji je u 12 minuta igre postigao 12 poena.

Pred kraj utakmice došlo je do kontroverzne situacije u kojoj je Kendrick Perkins ubacio loptu kroz obruè nakon promašaja Westbrooka.  Veæina igraèa Nuggetsa, kao i njihov trener George Karl, smatrali su da je Perkins dirao loptu dok je ona još bila iznad obruèa, što nije dozvoljeno prema pravilima lige. No suci su priznali taj koš kojim je Oklahoma povela 102-101 samo minutu prije kraja. U sljedeæem napadu Westbrook uspijeva pogoditi koš te se ulazi u faul-završnicu u kojoj su Thunderi uspjeli pogoditi svoja bacanja i time uzeti vodstvo u seriji.

“Bilo je više situacija u kojima su donesene sumnjive odluke”, komentirao je nakon utakmice Perkins. “No naš je zadatak da igramo, takve se stvari dogaðaju.”

Prije ove napete završnice vidjeli smo uglavnom izjednaèen dvoboj u kojemu je prva èetvrtina pripala igraèima Denvera rezultatom 33-24, a tijekom drugog i treæeg perioda igre Oklahoma je uspjela nadoknaditi taj zaostatak i preuzeti vodstvo te su u prethodno opisanoj završnici uspjeli doæi i do pobjede.

Najbolji kod Denvera bio je Nene sa 22 poena i 8 skokova, a još su èetvorica igraèa postigla dvoznamenkast broj koševa, Gallinari (18), Felton (12), Lawson i Martin po 10. Mora se priznati da su Nuggetsi imali lošu šutersku veèer pogodivši samo 4 trice od 16 pokušava, dok je Oklahoma uspjela pogoditi 9 šuteva za tri poena od 19 pokušaja.

Sljedeæi dvoboj ovih dviju ekipa igrat æe se 21. travnja u 02.00h po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE