Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pobjeda Oklahome u Istanbulu, 19 poena Bogdanovića

U sklopu novog NBA Europe Live Toura, ove godine preimenovanog u NBA Global Games 2013, svoju utakmicu u Ulker areni u Istanbulu odigrali su domaći Fenerbahče te Oklahoma City Thunder, utakmicu koja označava početak NBA predsezone. Ovaj susret je došao dobro i jednima i drugima u pripremama za predstojeću sezonu.

Iako je Fenerbahče u prvom dijelu imao više od igre, gosti iz NBA ligi su uspjeli nadoknaditi svoj rezultatski deficit. U jednom trenutku je turska momčad vodila 37:28, da bi Thunderi napravili seriju od 20-5 te dobili prvo poluvrijeme rezultatom 48:42. Bojan Bogdanović je u dresu Fenerbahčea odigrao gotovo cijelu prvu četvrtinu te zadnji dio druge, ubacivši devet poena u prvome poluvremenu. Luka Žorić je u drugoj četvrtini ugradio četiri poena, ujedno i svoje jedine poene na cijeloj utakmici.

Od početka treće četvrtine do kraja, Thunderi nisu ispuštali vodstvo niti u jednom jedinom trenutku, dok su velikim dijelom drugog poluvremena imali dvoznamenkastu prednost.U konačnici su slavili s 13 pogodaka razlike, 95:82. Kevin Durant je odigrao odličnu treću četvrtinu te nakon jednog maestralnog zakucavanja (video ispod vijesti) zabilježio svoj 24. poen, nakon kojeg je napustio parket do kraja utakmice. Bogdanović je također odigrao odličnu treću dionicu, u kojoj je dodao još deset poena, za svojih konačnih 19. Posebno dojmljiv je bio njegov šut za tri poena preko Kevina Duranta.

Bogdanović je s 19 poena predvodio momčad Fenerbahčea. Priključili su mu se Bo McCalebb s 13 te Emir Preldžić i Linas Kleiza s devet postignutih poena. Pored Duranta kod Thunder se iskazao i Serge Ibaka s 15 poena, dok su po devet zabili Jeremy Lamb i Reggie Jackson.

I Željko Obradović i Scott Brooks su dosta rotirali u svojim momčadima, da bi detaljno odmjerili snagu i mogućnosti svakog pojedinog igrača u svojim postavama. Ova utakmica nije bila sve što se tiče europsko-američkih okršaja. Pred nama je još jedan susret NBA Global Games 2013., kojeg sutra (nedjelja) igraju Philadelphia 76ers i španjolski Bilbao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE