Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pobjeda Šekelje, poraz Barana

Dragan Šekelja (na slici) i njegov Baylor juèer su nadvisili sveuèilište Central Oklahoma. Šekelja je u drugoj prijateljskoj utakmici ove sezone igrao šest minuta u pobjedi svoje ekipe 86:71. Nikola Baran je u dresu Rollinsa oèekivano izgubio protiv favoriziranog Xaviera, a Baran je za 15 minuta provedenih na parketu dva puta pogodio šut za tri poena.

Baylor – Central Oklahoma 86:71 (statistika)
Baylor je veæ u ranoj fazi utakmice riješio pitanje pobjednika, vodili su èak s trideset koševa, toènije 48:18. Najbolji igraè utakmice je bio Lace Darius koji je upisao 24 koša i 5 skokova, dok je Epke Udoh zabilježio ‘nategnuti’ double-double uèinak od 12 koševa i 10 skokova. Naš košarkaš je ovog puta dobio mizernu priliku, trener Drew Scott mu je poklonio samo šest minuta, a Šekelja je to iskoristio za 1 koš (0-1 za 2, 1-2 za 3), 1 skok i 1 ukradenu loptu.

Baylor æe regularnu sezonu otvoriti za tjedan dana, kad æe ugostiti sveuèilište Norfolk State.

Xavier – Rollins 86:47 (statistika)
Prije dva dana propustili smo vas obavijestiti o utakmici Rollinsa za koje igra naš igraè Nikola Baran. Njegovo sveuèilište igra u NCAA ligi u diviziji II i trenutno su rangirani kao 24. ekipa u njihovom natjecanju.

Rollinsi su odigrali prijateljsku utakmicu protiv poznatog sveuèilišta Xavier koje je protekle godine bilo uspješno i na March Madnessu  (Sweet 16). Prema oèekivanjima Xavier je slavio rezultatom 86:47, makar je gostujuæa ekipa pružila dobar otpor u prvom djelu utakmicu.

Nikola Baran je odigrao 15 minuta, toènije 10 u prvom djelu, te 5 u nastavku i upravo u prvih dvadeset minuta je postigao svih 6 koševa na utakmici. Završena statistika njegovog šuta je izgledala 0-0 za dva te 2-6 za tri, a uz to je dodao i jednu asistenciju. Zanimljivo da je Baran igrao protiv najboljeg igraèa Xaviera Jordana Crawforda koji je igrao u Indiani dok je Baran bio na Northwesternu, no prošle sezone je Crawford napustio Indianu i otišao u Xavier.

Latest Posts

NE PROPUSTITE