Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pobjede favorita, Anthony ponovno ubacio 39

Samo dan nakon što su poraženi u Clevelandu protiv Cavaliersa, košarkaški Miami Heata imali su neoèekivano težak ispit protiv još jedne ne tako jake momèadi, Washington Wizardsa.

Posljednjeplasirana momèad Istoène konferencije NBA lige iznenadila je favorizirani Heat u srijedu, a sve se moglo ponoviti i u èetvrtak protiv sastava koji je na pretposljednjem mjestu u poretku klubova koji se bore za doigravanje s te strane lige. Toènije, Wizardsi su, kao i Cavsi, svoje šanse u borbu za naslov veæ odavno izgubili, no to ne znaèi da su se predali u utakmicama koje slijede do kraja osnovnog dijela lige.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (39)
  • Asistencije: Jrue Holiday (12)
  • Skokovi: Blake Griffin (17)
  • Ukradene lopte: LeBron James (5)
  • Blokade: JaVale McGee (4)

Èak i bez Johna Walla koji je iskljuèen nakon što je udario Žydrunasa Ilgauskasa poslije lakta u lice (iskljuèeni su i Ilgauskas i Juwan Howard), Wizardsi su pružili dostojan otpor favoriziranoj momèadi koja je morala izvuæi svoj maksimum da upiše 123-107 pobjedu. Sve to znaèi da je njihov najjaèi trojac morao ponovno biti na visokoj razini, a LeBron James (35 poena, osam skokova, osam asistencija), Dwyane Wade (33 koša, devet asistencija) i Chris Bosh (26 poena, osam uhvaæenih lopti) to su i bili.

U posljednjoj èetvrtini utakmice domaæin je zaostajao samo poen razlike (91-90) nakon što je u ovom susretu njihov najbolji igraè Jordan Crawford (39 poena) ubacio šut za tricu.

Chicago Bullsi oèekivano su slavili kod Minnesota Timberwolvesa 108-91 zadržavši prednost pred Boston Celticsima u borbi za najbolju startnu poziciju doigravanja na Istoku. Uz 23 poena i 10 asistencija Derricka Rosea koji je igrao tri èetvrtine, istaknuo se i Carlos Boozer s 24 koša i 14 uhvaæenih lopti.

U dvoboju èetvrtoplasirane i petoplasirane momèadi Istoka, Atlanta (peta) je kod kuæe svladala Orlando 85-82 za treæu uzastopnu pobjedu i treæu u èetiri susreta protiv Magica. Josh Smith je postigao 26 poena za pobjednièki momèad, Hidayet Türkoglu 17 za poraženu.

Iza Oklahoma City Thundera najbolji je mjesec u povijesti kluba. Peta uzastopna pobjeda i jedanaesta u posljednjih dvanaest susreta upisana je kod Phoenix Sunsa uz po 22 poena Kevina Duranta i Jamesa Hardena, a završilo je 116-98. Još pod imenom Seattle Supersonics ovaj je klub dva puta ostvarivao omjer od 14 pobjeda i tri poraza u mjesecu. Novo rekordno postignuæe je 14-2.

Drugu veèer u nizu Carmelo Anthony upisao je 39 poena (uz deset skokova) èime je pomogao New York Knicksima nadoknaditi manjak od 16 poena minusa u susretu protiv New Jersey Netsa. Završilo je 120-116 za domaæina u èijim je redovima sjajan bio i Chauncey Billups s 33 poena i po šest skokova i asistencija.

Dallas Mavericksi su slavili u Los Angelesu kod Clippersa 106-100. Dirk Nowitzki (24 poena, šest skokova) promašio je slobodno bacanje nakon što ih je pogodio 74 uzastopna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE