Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pobjede Kingsa i Thundersa

Bez svog najboljeg igraèa Dirka Nowitzkog i treæeg strijelca momèadi Carona Butlera Dallas Mavericksi jednostavno nemaju snagu za parirati dobrim sastavima. Oklahoma City Thunderi, koji to i jesu, slavili su u American Airlines Centeru 99-95.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (28)
  • Asistencije: Tyreke Evans (12)
  • Skokovi: Tyson Chandler (18)
  • Ukradene lopte: James Harden (3)
  • Blokade: Nene Hilario (3)

Sjajni Nijemac propustio je i šestu uzastopnu utakmicu, što mu se nikada do sada u NBA karijeri zapoèetoj 1998. godine nije dogodilo. U periodu bez Nowitzkoga Dallas je ostvario samo dvije pobjede. Tyson Chandler ubacio je 14 koševa i uhvatio 18 lopti pod obruèima, a Shawn Marion zabio 25 poena, što mu je i rekord sezone, meðutim, unatoè naizgled neizvjesnoj završnici treba reæi da su gosti, predvoðeni s 28 poena Kevina Duranta, pet minuta prije kraja imali jedanaest koševa prednosti što domaæin niti u jednom trenutku nije uspio smanjiti na više od èetiri razlike.

U drugoj utakmici dana Sacramento Kingsi odigrali su napadaèki najboljih 48 minuta i svladali Denver Nuggetse 122-102 usput poklonivši svom treneru Paulu Westphalu 300. pobjedu karijere.

Tyreke Evans, prošlosezonski najbolji novak najjaèe košarkaške lige svijeta, povukao je s 27 poena i 12 asistencija, DeMarcus Cousins dodao 20, a još su èetvorica igraèa domaæe momèadi ubacila ne manje od 13 poena u tek osmoj pobjedi Kingsa u 33. utakmici sezone. Carmelo Anthony je utakmicu završio s 26 koševa za poraženi Denver, dok je Nene Hilario dodao 17 uz osam skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE