Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Počela NBA sezona: Briljirali Davis i Harden

Nakon četiri mjeseca patnje zaljubljenici najbolje košarkaške lige na svijetu napokon su došli na svoje i nova NBA sezona je počela. Sinoć su odigrane tri utakmice i bilo je jako zanimljivo na svakoj od njih.

Prvo podbacivanje lopte počelo je u San Antoniu gdje su šampioni Spursi preuzeli svoje prstenje i primili čestitke od sinoćnjih suparnika Dallas Mavericksa. Igrala se prekrasna košarka, vrlo izjednačena i neizvjesna do kraja. Na kraju je završilo 101:100 za Spurse, a junak utakmice je mogao biti Chandler Parsons koji je u zadnjoj sekundi promašio tricu za pobjedu. Kod pobjednika najbolji je bio „trijumvirat“ Spursa: Tony Parker je zabio 23 poena, Manu Ginobili 20 poena uz 6 asistencija, a Tim Duncan je ostvario double-double s 14 poena i 15 skokova. Kod Mavsa najbolji je bio Monta Ellis s 26 poena, Dirk Nowitzki je ubacio 18.

U Orlandu su New Orleans Pelicansi pobijedili domaći Magic 101:84. Najzaslužniji za tako visoku pobjedu bio je Anthony Davis koji je uništio momčad s Floride ubacivši 26 poena, uz 17 skokova, 2 asistencije, tri ukradene lopte i čak 9 blokada! Davis se tako pridružio dvojici igrača mlađih od 22 godine koji su od 1985. godine ostvarili 20+ poena, 15+ skokova i 8+ blokada. Prije njega su to ostvarili samo Duncan i Shaq. Od ostalih igrača Pelicansa istaknimo Ryana Andersona koji je postigao 22 poena (loš šut 9/22), i Omera Ašika koji je ubacio 14 koševa uz 17 skokova. Kod poraženih Tobias Harris je zabio 25 poena, a Nikola Vučević je imao 15 koševa i 23 skoka. Rookie Elfrid Payton je imao „toplu“ dobrodošlicu u ligu – pet puta je dobio blokadu.

U trećoj utakmici večeri Dwight Howard se sa svojim Rocketsima vratio na mjesto „zločina“ ili „nesreće“, u Staples Center na megdan Lakersima. Rocketsi su pobijedili 108:90, a predvodio ih je James Harden s 32 poena i 6 asistencija. Trevor Ariza i Terrence Jones su ubacili 16 a Howard 13. Kod Lakersa Kobe Bryant je ubacio 19 koševa, a Carlos Boozer 17. Utakmicu je obilježila i ozljeda rookieja Juliusa Randlea koji je slomio nogu i upitno je kada će se vratiti na parket.

Latest Posts

NE PROPUSTITE