Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Počela nova sezona: Oporavljeni Durant predvodio Netse, Clippersi bolji od Lakersa!

Nova sezona NBA lige otvorena je noćas slavljem Brooklyn Netsa predvođenih povratnicima Kevinom Durantom i Kyrie Irvingom protiv Golden State Warriorsa, dok su u gradskom derbiju Los Angeles Clippersi slavili protiv Los Angeles Lakersa.

Netsi su na startu odlučili pokazati svoju napadačku raskoš pa su tako nakon 12 minuta igre ubacili 40 poena i otišli na ogromnih +15, što je bila prednost koja je bila nedostižna za Ratnike. U posljednjoj dionici susreta prednost je išla i do +38, a konačni rezultat je bio 125:99 za Netse. Kevin Durant je u svome povratku nakon godinu i pol izbivanja s parketa svome bivšem klubu ubacio 22 poena uz šut iz igre 7/16, a tome je pridodao i 5 skokova te 3 asistencije. Nezaustavljiv je bio također oporavljenik od ozljede, Kyrie Irving koji je imao izvrsnu večer s 26 poena uz 16 uzetih šuteva. S druge strane, Steph Curry je susret zaključio s 20 poena na svome kontu uz skroman šut iz igre 7/21.

Morali su na početku nove sezone Los Angeles Clippersi pozdraviti nove prvake uz prigodnu ceremoniju dodjele prstenja. To kao da je probudilo inat u momčadi Tyronna Luea, stoga su Lakersi poraženi rezultatom 116:109. Ekipa Ivice Zupca furiozno je otvorila dvoboj te otišla na 20 poena razlike, ali su Lakersi do poluvremena uspjela doći do egala. Na devet minuta do posljednjeg sučevog zvižduka zaostatak Lakersa bio je 93:88, ali tada Clippersi rade seriju kojom odlaze na +17 te zaključuju susret. Fantastičnu utakmicu odigrao je Paul George s 33 poena uz šut iz igre 13/18 te 6 ulovljenih skokova. Vrlo dobar nastup pružio je i hrvatski reprezentativac Ivica Zubac koji je za 27 minuta ubacio 11 poena uz 6 skokova. Kod poraženih je boljih od ostalih bio LeBron James koji je ubilježio 22 poena i po 5 skokova i asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE