Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poèinje serija izmeðu Thundera i Lakersa

U prvom veèerašnjem susretu æemo gledati dvoboj izmeðu Celticsa i Sixersa nakon što je Boston teškom mukom izborio vodstvo od 1-0 u subotu naveèer. Nakon njih zapoèinje najzanimljiva serija što se polufinala tièe a sastaju se Oklahoma i Los Angeles Lakersi koji su veæ ponovno na parketu nakon što su prije samo dva dana u sedmoj utakmici izbacili Denver.

Boston Celtics  – Philadelphia 76ers  (1-0)  01.00

Philadelphija je u prvoj utakmici ove seriji imala veliku priliku da odmah ukrade prednost domaæeg terena Bostonu, no zbog loše zadnje èetvrtine nije uspjela kreirati veliko iznenaðenje. Konaèan rezultat je glasio 92:91 za zelene. Poèetkom zadnje èetvrtine gosti su imali deset koševa prednosti, no Kevin Garnett i Rajon Rondo kreirali su veliki povratak. Veteran Garnett je ubacio najviše koševa u tekuæoj sezoni 29 i imao 11 skokova, dok je  Rajon Rondo opet bio maestralan. Play Bostona je upisao triple-double uèinak od 13 koševa, 12 skokova i 17 asistencija. Kod poraženih Sixersa najviše je zabio svestrani bek Andre Igoudala 19 koševa. U ovom play-offu Boston je neporažen u svom TD Gardenu (4-0), a gosti su se možda izbacivanjem Chicago Bullsa malo ispuhali, pa oèekujemo da æe današnja utakmica završiti sa istim pobjednikom, ali uz puno slabiji otpor gostiju. Žele li gosti napraviti nešto više Igoudali se moraju pridužiti i Elton Brand (ima problema sa vratom, no trebao bi nastupiti veèeras), te Jrue Holiday i Louis Williams  koji  prvoj utakmici nisu bili na potrebnoj razini.

Mišljenja smo da æe se Sixersi u svoju dvoranu vratiti sa zaostatkom od 0-2.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers  (0-0)  03.30

James Harden i Metta World Peace se ponovno sreæu poslije tri tjedna i lakta u glavu zbog koje je nisko krilo Jezerèana propustilo 7 utakmica radi suspenzije. To je vjerojatno najveæa prièa za zagrijavanje pred strašno zanimljivu seriju i vjerojatno svi jedva èekaju da poène jer niti jedan drugi okršaj konferencijskih polufinala nije toliko intrigantan. Oklahoma je imala èak 13 dana odmora nakon što su pomeli prošlogodišnje prvake i vjerojatno su na iglama veæ danima iako do prekjuèer nisu znali ime protivnika. Druga prièa je sigurno Derek Fisher i njegov okršaj protiv kluba sa kojim je osvojio 5 naslova prvaka i gdje je proživio najljepše trenutke svoje karijere. Od svih igraèa vjerujemo kako on ima najviše motiva iako nikad nije bio igraè koji bi se razbacivao rijeèima prije utakmice. Za Scott Brooksa je najveæi problem ozljeda Kendricka Perkinsa koju vuèe još iz te zadnje utakmice protiv Dallasa i on æe biti game-time decision. Njegov nastup æe biti od velike važnosti jer æe biti potreban za veliku borbu pod košem koja mu predstoji protiv Bynuma, Gasola pa i Jordana Hilla koji i dalje pokazuje veliku želju i volju te je od iznimne koristi za Mikea Browna koji je veæ i zaboravio da na raspolaganju ima još i Murphya te McRobertsa. Sa druge strane Lakersi su u potpunosti spremni i nemaju nikakvih problema sa ozljedama te nakon povratka World Peacea koji je briljirao u zadnjoj utakmici protiv Nuggetsa Brown ima na raspolaganju cijeli roster. Jedini problem koji njih muèi je umor jer æe im ovo biti peta utakmica u samo devet dana a raspored je takav da æe više od jednog dana odmora imati tek nakon šeste utakmice ako naravno uopæe i doguraju do tamo. Oklahoma je slavila u dvije od tri utakmice kroz regularni dio sezone a i taj jedan poraz koji su doživili se dogodio poslije produžetka u Staples Centru nakon što su ostali bez Hardena i bez ikakve šanse da ugrabe prvo mjesto Zapada. zato je uloga favorita debelo na njihvoj strani iako se ne smije podcjenjivati iskustvo Lakersa.

Prognoziramo furiozan poèetak Oklahome i na kraju njihovo slavlje jer su puno odmorniji a i bolji od svog veèerašnjeg protivnika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE