Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poker aseva: Najbolja utakmica svih vremena?

Rubrika Poker asova novinara, Davora Vitkoviæa dobiva svoj nastavak, mnoga su pitanja postavljena, a na  4 najzanimljivija donosimo odgovore. Oètio Vas vrlo zanima prošlost NBA lige i usporedba sa sadašnjim igraèima tako da su to temeljna pitanja na koja ovaj tjedan dobivate odgovor.

Proèitao sam negdje da ste obožavatelj Celticsa. Tko je po vašem ukusu najbolji igraè u povijesti tog kluba?
Da, za Celticse navijam od svoje 10. godine, od davne 1986. Mada bi razum rekao da je to Bill Russell, osvajaè 11 naslova, srce me vuèe k mom omiljenom igraèu Larryu Birdu.

Tko je bio bolji igraè Magic Johnson ili Michael Jordan?
1 na 1 sigurno Jordan. No 5 na 5 je teška odluka. Da sam trener možda bih izabrao Magica jer bi on izvukao maksimum iz svakog suigraèa. Jordan je za moj osobni ukus malo preveliki egoist, mada da nije takav vjerojatno ne bi ostvario takvu karijeru.

Kada bi se u najboljim danima sudarili 1 na 1 Jason Kidd i Steve Nash tko bi pobijedio?
Mada je Nash bolji šuter, Kidd je fizièki prejak i lako bi se obraèunao s Nashom. Malo leðne tehnike, malo ulaza…  Svakako Kidd.

Koja je po vašem mišljenju najbolja utakmica svih vremena?
Imao sam priliku gledati na VHS Celtics-Suns iz 1976. Tri produžetka, 128-126. Ljudi je èesto nazivaju najveæom. Meni je osobno bila kvalitetnija ona iz 1984. 4. utakmica finala Lakers-Celtics 125-129 u produžetku. No najdraža mi je iz finala prije 2 godine kad su Celticsi u Stapless centru okrenuli -24.


Ako želite i vi poslati pitanje našom struènom suradniku Davoru Vitkoviæu, pošaljite pitanje na davor.vitkovic@nba-croatia.com

Latest Posts

NE PROPUSTITE