Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pokušaj stvaranja velike trojke u Sacramentu

Predsjednik Sacramento Kingsa, Indijac s američkom putovnicom Vivek Ranadive navodno je jako zagrizao ne bi li u glavni grad Californije doveo veliku zvijezdu Russella Westbrooka.

Ranadive želi stvoriti „Veliku trojku“ koju bi s Westbrookom tvorili DeMarcus Cousins i Rudy Gay.

Poznato je kako u Sacramentu posljednje vrijeme vlada blagi kaos, što dokazuju i njihovi rezultati te 10. mjesto na Zapadu s 18 pobjeda i 27 poraza. Na ruku im ne ide ni ozljeda Gaya, koji će zbog operacije Ahilove tetive sigurno propustiti ostatak sezone.

Prije no što se ozlijedio, 30-godišnji Gay je dao svojevrsno obećanje predsjedniku da će ostati u klubu, dok bi ipak malo teži zadatak bio potpisivanje ugovora sa zvijezdom Oklahoma City Thundera.

Naime, jako teško da bi uprava Thundera pustila Westbrooka putem nekog tradea, što je u krajnjem slučaju i nemoguće s obzirom na činjenicu da će ove sezone inkasirati 26 milijuna dolara, dvostruko više od dvojice najplaćenijih igrača Kingsa, koji su upravo Cousins i Gay.

Druga solucija je sačekati 2018. godinu kada Westbrook može postati slobodan igrač, no tada će vrlo vjerojatno tražiti maksimalan ugovor, kakav Kingsi navodno spremaju i Cousinsu. Salary cap je porastao, ali netko bi se u ovoj priči morao odreći jednog dijela kolača ne bi li ideja o „Velikoj trojci“ u Sacramentu postala ostvariva.

Također je pitanje je li Westbrook spreman napustiti Oklahomu i to pogotovo radi kluba koji se zbog raznih događanja našao u sličnom kaosu kao Thunderi ljetos kad ih je napustio Kevin Durant te je li trener Dave Joerger (ako ga u međuvremenu ne smijene) sposoban uklopiti u momčad „usijane glave“ kao što su Cousins, Westbrook pa čak i Rudy Gay.

Latest Posts

NE PROPUSTITE