Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Policija priznala grešku: NBA igraču isplatit će pozamašan iznos, ali i mijenjati procedure

Vijest o prekomjernom policijskom postupanju prema košarkašu Milwaukee Bucksa Sterlingu Brownu prije gotovo tri godine punila je medijske etere, a sada je dobila i svoj “konačni epilog”. Policija iz Milwaukeeja pristala je na nagodbu s košarkašem te će mu isplatiti 750.000 dolara uz obvezno uvođenje “konkretnih” policijskih promjena.

Početkom 2018. godine policija je elektrošokerom “uzdrmala” Browna zbog nepropisnog parkiranja na praznom parkiralištu, a na objavljenoj snimci vidi se kako su policajci košarkašu stavili lisice, smijali se i pritiskali mu lice uz pod. Tek kada je postalo jasno da je Brown javna osoba poznata širokom krugu ljudi, policija je ponudila nagodbu te 400.000 dolara, ali pod uvjetom nepriznavanja pogreške i daljnjeg mijenjanja procedure.

Ipak, član NBA momčadi nije bio zadovoljan ovakvom nagodbom već je htio javno priznanje policije o učinjenoj pogrešci te prvenstveno garanciju promjena “postupanja”. Shams Charania danas je obavijestio kako je Brown dobio pristanak policije na oba uvjeta, odnosno nagodbu, kojom je želja košarkaša ispunjena i na neki način pravda zadovoljena.

Nov 25, 2019; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks guard Sterling Brown during warmups prior to the game against the Utah Jazz at Fiserv Forum. Mandatory Credit: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Latest Posts

NE PROPUSTITE