Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pomoænik Phila Jacksona preuzima klupu Wolvesa ?

Dosadašnji pomoænik Phila Jacksona (na slici) i bivši igraè Los Angeles Lakersa najozbiljniji je kandidat za preuzimanje klupe Minnesota Timberwolvesa.

Pomoæni trener Lakersa Kurt Rambis po treæi put je otputovao u Minneapolis na posljednju rundu pregovora oko preuzimanja trenerske pozicije u Wolvesima. Rambis je navodno sve veæ dogovorio s general managerom kluba Davidom Kahnom i sve što mu nedostaje da bi preuzeo klupu je odobrenje vlasnika Glena Taylora s kojim bi se uskoro trebao sastati.

Rambis je dobio prednost ispred druge dvojice kandidata za trenera Timberwolvesa, bivšeg igraèa Marka Jacksona i pomoænog trenera Rocketsa Elstona Turnera. Pomoæni trener Lakersa veæ je ovog ljeta bio spominjan kao moguæi novi trener Sixersa i Kingsa, a Kingse je navodno odbio zbog prekratkog ugovora. Nagaða se da Rambis od Minnesote traži barem trogodišnji ugovor kako bi imao vremena izgraditi ovu mladu ekipu.

Rambis je veæ 10 godina pomoæni trener Lakersa tijekom kojih je èesto preuzimao i ulogu glavnoga u odsustvu Phila Jacksona, a bio je i glavni trener u lockout sezoni kad je Lakerse vodio do polufinala Zapada uz omjer 24-13. Tijekom svoje trenerske karijere posebno se istaknuo kao struènjak za obrambenu taktiku za što ga je Jackson najviše i koristio.

Inaèe, Kurt Rambis je izabran kao 58. pick na draftu 1980. od strane New York Knicksa. U karijeri je igrao za AEK iz Atene, Lakerse, Hornetse, Sunse i Kingse. U dresu Lakersa odigrao je 9 sezona i osvojio 4 naslova prvaka u eri Magica i Jabbara. Bio je poznat po svojoj èvrstoj igri i žrtvovanju za ekipu, ali i gustim brkovima te naoèalama koje je nosio na parketu. U karijeri je odigrao 880 utakmica uz prosjek od 5,2 koša i 5,6 skokova šutirajuæi pritom više od 53 % iz igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE