Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ponajbolji euroligaški bek pojačava Sunse

Prije par dana Bogdan Bogdanović je osvojio titulu prvaka Turske s Fenerbahčeom.

Danas se pojavila priča da su Bogdan i Phoenix Sunsi ušli u završne pregovore. Naime, prije dvije godine na draftu 2014. godine kao 27. izbor su Bogdana izabrali Phoenix Sunsi. Tada je još igrao za beogradski Partizan. Kako je smatrao da je premlad i nespreman za NBA ligu, potpisao je tada višegodišnji ugovor s turskim Fenerbahčeom koji je baš te godine preuzeo proslavljeni trener Željko Obradović.

Ovo je zadnja godina da Phoenix Sunsi ponude ugovor Bogdanu po rookie skali. Ugovor bi trajao 4 godine, ukupno 5,7 milijuna dolara uz dvije timske opcije nakon druge i nakon treće godine. Ukoliko bi Bogdan sačekao do sljedećeg ljeta moći će da prima puno skuplje ponude od ostalih momčadi. Slična situacija jeste i kod Darija Šarića.

U ovakvoj situaciji se prije sedam godina našao i Brazilac Tiago Splitter. On je sačekao tri godine nakon što je izabran od strane San Antonio Spursa kao 28. izbor na draftu 2007. godine i potpisao je u ljeto 2010. godine trogodišnji ugovor vrijedan preko 10 milijuna dolara.

Ono što Phoenix od Bogdana traži jeste da on sam sudjeluje u otkupu svog ugovora. Naime, po pravilima NBA lige momčadi mogu za otkup igrača iz svijeta ponuditi najviše 0,65 milijuna dolara. Ostatak najčešće sam igrač nadoplati. No ne zna se koliko točno zasad traži Fenerbahče za Bogdanovu slobodu.

U narednim danima ostaje nam vidjeti hoće li se Phoenix Sunsi, Bogdan Bogdanović i Fenerbahče dogovoriti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE