Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ponovno slab Orlando, povratak Wadea

U NBA ligi je bilo vatreno u petak naveèer, pa je tako odigrano èak trinaest utakmica. Pravih iznenaðenja nije bilo, osim možda poraza Orlanda, no floridska momèad je veæ odreðeno vrijeme u krizi.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (37)
  • Asistencije: Andre Miller (12)
  • Skokovi: Marcus Camby (20)
  • Ukradene lopte: Russell Westbrook (7)
  • Blokade: Joel Anthony (5)

No, zato drugi sastav iz Floride, Miami, i dalje igra vrlo dobro. U petak su doèekali i povratak na parket Dwyanea Wadea, koji se oporavio od ozljede gležnja, te pobijedili New York 99:89. Za goste nije igrao Carmelo Anthony, pa je domaæi put do slavlja bio još lakši. Ali, kada James i Wade igraju kao u petak pobjeda æe i inaèe teško pobjeæi iz ruku košarkaša Miamija. James je ogled završio sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija, a Wade sa 28 poena.

U New Yorku su se uglavnom zabavljvali, pa su tako tijekom utakmice njihovi igraèi 43 puta opalili šut za tri poena. Ubacili su njih 18, a te 43 ispaljene trice su ovosezonski rekord lige.

Bez Rajona Ronda i Raya Allena Boston izgleda uèinkovitije. U petak su igrali èetvrtu utakmicu bez nih (i bez Jermainea O’Neala) i pobijedili jaku Indianu na svom parketu 94:87. Može se reæi da je Paul Pierce igrao i za sebe i za Allena i za Ronda. Sve je nadomjestio i završio utakmicu sa 28 poena, 10 skokova i osam asistencija, a èak je 17 poena zabio u treæoj èetvrtini kada je došlo do odvajanja.

Joe Johnson je ubacio 28 od ukupno 30 poena nakon poluvremena na utakmici Detroita i Atlante, gdje su gosti slavili nakon produžetka 107:101, dok je Derrick Rose ubacio uèinak sezone (34 poena) u pobjedi protiv Milwaukeeja 107:100.

Košarkaši Orlanda su u velikoj krizi, a u petak su poraženi kod inaèe slabog New Orleansa sa 93:67. U niti jednoj èetvrtini Orlando nije zabio 20 poena, a raèunajuæi prošli poraz protiv Bostona imaju niz od šest èetvrtina u kojima su zabijali manje od 20 poena.

Još jednu ludu veèer je proživio dvojac iz Oklahoma Cityja. Pobijedila je ta momèad Golden State na gostovanju 120:109: Russell Westbrook je ubacio 28, uz šest skokova, 11 asistencija i sedam ukradenih lopti (isto toliko izgubljenih), dok je Kevin Durant dodao 37 uz 14 skokova.

I za kraj, recimo da je Ricky Rubio nadmašio i Tonyja Parkera. Pobijedila je Minnesota sa 87:79 San Antonio, a Španjolac je ubacio 18 poena uz èetiri skoka i 10 asistencija. Imao je i dobar šut, 7 od 12.

Latest Posts

NE PROPUSTITE